SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τηλεϊατρική: Το μέλλον στις ιατρικές υπηρεσίες και τα τρία βασικά του οφέλη για την κοινωνία

Τηλεϊατρική: Το μέλλον στις ιατρικές υπηρεσίες και τα τρία βασικά του οφέλη για την κοινωνία

Η τεχνολογική πρόοδος και οι επιστημονικές εξελίξεις σε πληθώρα τομέων έχουν εμφανή επίδραση στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Όλο και περισσότερο σήμερα, αναζητούμε τον τρόπο με τον οποίο θα αισθανόμαστε ασφαλείς με όσα έχουμε επιτύχει, ώστε απαλλαγμένοι από το άγχος και το βάρος της καθημερινότητας να προχωρούμε στο μέλλον. Για τον σκοπό αυτό, αναζητούμε ανθρώπους και ομάδες όπως η Europ Assistance Greece, που μας εμπνέουν εμπιστοσύνη και έμπνευση, ταυτόχρονα. Η Europ Assistance Greece είναι μέλος του παγκόσμιου κολοσσού Europ Assistance που έχει έδρα στη Γαλλία και είναι ηγέτιδα εταιρεία σε ασφαλιστικές υπηρεσίες Παροχής Φροντίδας και Βοήθειας. Φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη χώρα μας και γιορτάζει την επιτυχημένη της πορεία με προηγμένες τεχνολογίες και καινοτομίες που εισάγει στον κλάδο της Υγείας και της Ασφάλειας.

Ειδικά στον πρωταρχικό τομέα της Υγείας, μέσω της τεχνολογίας μπορούμε σήμερα να οραματιστούμε το μέλλον υπό εντελώς νέο πρίσμα. Η τηλεϊατρική παίρνει κυρίαρχη θέση όσον αφορά στις υπηρεσίες υγείας και αξιοποιείται στο έπακρο, καθώς έχει να προσφέρει μόνο οφέλη στον ασθενή, στο σύστημα υγείας, στο κοινωνικό σύνολο. Με τα εξειδικευμένα προγράμματα ασφάλισης της Europ Assistance, μπορεί καθένας μας να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, όποτε το χρειάζεται – κι αυτό, ειδικά στη συγκυρία που διανύουμε – είναι σαφές πως είναι βασική προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής μας.

Η τηλεϊατρική στην Ελλάδα

Τηλεϊατρική είναι, ουσιαστικά, η παροχή ιατρικών υπηρεσιών από απόσταση, με την αξιοποίηση και την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών, ιδίως των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Με τη μετάδοση όχι μόνο ήχου, αλλά και εικόνας σε υψηλή ευκρίνεια, ο γιατρός έχει τη δυνατότητα πρώτης εκτίμησης της κατάστασης, ιατρικής καθοδήγησης, αλλά και απομακρυσμένης παρακολούθησης, σε περιπτώσεις χρόνιων πασχόντων.

Σήμερα, ειδικά μετά την πανδημία του κορωνοϊού, γνωρίζουμε ότι τα οφέλη της τηλεϊατρικής αφορούν στο σύνολο του πληθυσμού και όχι μόνο σε ειδικές ομάδες. Με στόχο την αποστασιοποίηση, αναζητήσαμε τέτοιου είδους υπηρεσίες και όλοι, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αναρωτηθήκαμε για το συνολικά οφέλη της τηλεϊατρικής, όταν είναι διαθέσιμη για ένα ευρύ φάσμα πολιτών.

Τα οφέλη της τηλεϊατρικής

Πρώτο και σημαντικότατο όφελος της τηλεϊατρικής είναι η άμεση πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού μας, θα μπορούμε να απευθυνθούμε μέσω της τηλεϊατρικής και του εξειδικευμένου Contact Centre της Europ Assistance, που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο καθημερινά, αρχικά σε νοσηλευτή - τηλεφωνητή που θα κάνει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασής μας και θα μας παραπέμψει στον ιατρό αναλόγως. Χωρίς να μετακινηθούμε, χωρίς να ταλαιπωρηθούμε περαιτέρω, ακόμα και από το κινητό μας τηλέφωνο, θα έχουμε «πλάι» μας έναν εξειδικευμένο γιατρό και τις υπηρεσίες του.

Ως συνέπεια του γεγονότος αυτού, ένα δεύτερο πλεονέκτημα της τηλεϊατρικής είναι το αίσθημα ασφάλειας που εμπνέει στους πολίτες. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει πως ό,τι και να του συμβεί, μπορεί να αποταθεί άμεσα στον ειδικό για βοήθεια, αισθάνεται σιγουριά, αισθάνεται ασφάλεια και αισιοδοξία, ώστε να δημιουργεί, να απολαμβάνει, να χαίρεται τη ζωή και την καθημερινότητά του. Αυτό μάλιστα, ισχύει όχι μόνο για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών ή νησιών, αλλά στον καθένα, όπου και αν ζει, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Για παράδειγμα, ένας ηλικιωμένος που ζει μόνος στο διαμέρισμά του, η μία νέα μητέρα που περνάει αρκετές ώρες μόνη της με το μωρό της, οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης (εκτιμώντας ένα ουσιαστικό benefit από τον εργοδότη τους), μία οικογένεια με μικρά παιδιά ή ένας φοιτητής, μπορούν όλοι να επωφεληθούν εξίσου από τις υπηρεσίες της τηλεϊατρικής.

Ο επόμενος κρίκος της «αλυσίδας» αυτής οδηγεί στα οφέλη της τηλεϊατρικής για την κοινωνία. Η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας από πολίτες που αναζητούν υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να παρέχονται μέσω της τηλεϊατρικής, είναι σπουδαίος παράγοντας για τη γενικότερη σωστή λειτουργία του συστήματος. Το σύστημα Υγείας επωφελείται τα μέγιστα από τη μείωση των φυσικών επισκέψεων και, συνεπώς, επωφελείται το ίδιο το κοινωνικό σύνολο: Ουσιαστικά πρόκειται για δραστική μείωση του κόστους πρωτοβάθμιας περίθαλψης για το κράτος και, επομένως, για όλους μας.

Σύγχρονες υπηρεσίες τηλεϊατρικής για κάθε πολίτη

Το ζητούμενο για κάθε σύγχρονο πολίτη είναι να απολαμβάνει υπηρεσίες που προσφέρει η πρόοδος της τεχνολογίας και της σύγχρονης ζωής. Η τηλεϊατρική είναι το μέλλον και θέλουμε να επωφεληθούμε εντοπίζοντας το καλύτερο πρόγραμμα ασφάλισης, εκείνο που θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες μας για αποστασιοποίηση, λόγω της πανδημίας, αλλά και ταυτόχρονα την ανάγκη για ιατρική παρακολούθηση, ακόμη και για υπηρεσίες άυλης συνταγογράφησης. Η Europ Assistance, ο παγκόσμιος κολοσσός που δραστηριοποιείται στη χώρα μας εδώ και 30 χρόνια, μπορεί να μας προσφέρει αυτό που χρειαζόμαστε και με το παραπάνω, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, ανά πάσα στιγμή τη χρειαστούμε, προσφέροντας πολλά παραπάνω από ένα booking engine. Με την τεχνογνωσία που διαθέτει, παρέχει άμεσες υπηρεσίες βοήθειας (emergency). Ήδη άλλωστε η Europ Assistance διενεργεί COVID tests κατ’ οίκον με τη δική της υποδομή ασθενοφόρων, ανταποκρινόμενη άμεσα στην ανάγκη της εποχής.

Τα προγράμματα τηλεϊατρικής της Europ Assistance που αναμένεται να είναι διαθέσιμα εντός του 1ου εξαμήνου του 2021, προσφέρουν άμεση επικοινωνία, στους ασφαλισμένους που χρειάζονται άμεσα ιατρική συμβουλή χωρίς μετακίνηση, διάγνωση ή συνταγογράφηση, αλλά και σε κάθε κοινωνική ομάδα που χρειάζεται ιατρική υποστήριξη, όπως είναι οι σύλλογοι, επιχειρήσεις, ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί και σχολεία, κλπ.

Η Europ Assistance Greece εισάγει την τηλεϊατρική στις υπηρεσίες Υγείας που κάθε πολίτης θέλει να έχει στη διάθεσή του. Βρίσκεται δίπλα στον ασφαλισμένο, ανά πάσα στιγμή, ώστε να έχει άμεσα την ιατρική βοήθεια που χρειάζεται, από εξειδικευμένο προσωπικό και να αισθάνεται πραγματικά ασφαλής, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Είναι, πλέον, σαφές ότι το μέλλον στον τομέα της Υγείας είναι η τηλεϊατρική και το μέλλον, έχει ξεκινήσει.