SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς θα ασφαλίσουμε το σπίτι μας προτού φύγουμε για διακοπές

Πώς θα ασφαλίσουμε το σπίτι μας προτού φύγουμε για διακοπές

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό αναφορικά με όλα όσα βιώσαμε τον τελευταίο -ομολογουμένως δύσκολο και παράξενο- χρόνο, αυτό που συνειδητοποιούμε είναι πως τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, μας «δίδαξαν» κάτι πολύ σημαντικό. Τι είναι αυτό; Ότι η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό που διαθέτουμε και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο.

Τη χρονιά που πέρασε, τα σπίτια μας μετατράπηκαν στους πιο σημαντικούς μας χώρους, στα «καταφύγια» θαλπωρής στα οποία φέρναμε εις πέρας τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις της καθημερινότητάς μας. Τώρα, λοιπόν, που επιστρέφουμε σιγά-σιγά στην κανονικότητα, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να αναπληρώσουμε τον χρόνο που χάσαμε παραμένοντας εντός, πραγματοποιώντας συχνές αποδράσεις από το κλεινόν άστυ και οργανώνοντας ήδη τα ταξίδια του φετινού καλοκαιριού.

Για να είμαστε σίγουροι και σίγουρες όμως, ότι θα απολαύσουμε με ξεγνοιασιά τις διακοπές μας, γνωρίζοντας πως η περιουσία μας παραμένει προστατευμένη, προτού κλείσουμε τις εξώπορτές μας είναι να σημαντικό να μεριμνήσουμε για ορισμένα ζητήματα που αφορούν άμεσα στη ασφάλεια των κατοικιών μας.

Ιδού, λοιπόν, μερικές συμβουλές για να προστατεύσουμε τον πολυτιμότερο χώρο μας, δηλαδή το σπίτι μας, τις ημέρες και τις εβδομάδες που θα βρισκόμαστε μακριά του.

Επενδύουμε σε «έξυπνες» συσκευές και εφαρμογές: Με την τεχνολογία να αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, έχουμε κάθε λόγο να στραφούμε τώρα σε «έξυπνες» λύσεις και σε προηγμένες εφαρμογές, που θα μας βοηθήσουν να φροντίσουμε για την ασφάλεια των προσωπικών μας χώρων. Από «έξυπνες» κάμερες ασφαλείας με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να παρακολουθούμε τι συμβαίνει στο σπίτι μας μέσα από app στα κινητά μας τηλέφωνα, μέχρι ανιχνευτές κίνησης, ένα καινοτόμο σύστημα συναγερμού και γενικότερα, συστήματα ασφαλείας που θα μας ειδοποιούν για «ύποπτες» κινήσεις μέσα στο σπίτι ή για την περίπτωση ενός ατυχήματος, που μπορεί να προκληθεί για παράδειγμα από κάποια ηλεκτρική συσκευή. Με λίγα λόγια, πριν φύγουμε για διακοπές, καλό είναι να βοηθήσουμε το σπίτι μας να γίνει λίγο πιο «έξυπνο» και δη, να αναβαθμιστεί τεχνολογικά.

Περιορίζουμε τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος: Ένα βραχυκύκλωμα μπορεί να αποδειχθεί αρκετό για να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο σπίτι και δη, την περιουσία μας και να μας κάνει να αφήσουμε τις διακοπές μας στη μέση. Προτού φύγουμε για τον αγαπημένο μας καλοκαιρινό προορισμό συνεπώς, καλό είναι να φροντίσουμε να βγάλουμε από την πρίζα παλιές ηλεκτρικές συσκευές που διαθέτουμε, ώστε να περιορίσουμε τον κίνδυνο να συμβεί ένα βραχυκύκλωμα ή κάποιο άλλο πρόβλημα.

Αποφασίζουμε μία Full Home ασφάλιση: Ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με σιγουριά, τι μπορεί να συμβεί στο σπίτι και την περιουσία μας, όσο εμείς απουσιάζουμε. Από καθημερινούς και συχνούς κινδύνους, όπως κάποιο βραχυκύκλωμα ηλεκτρικών συσκευών ή θραύσεις σωληνώσεων, μέχρι κλοπές και ζημιές από φυσικά φαινόμενα, όπως μία πυρκαγιά που μπορεί να ξεσπάσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Προκειμένου να είμαστε σίγουροι για την προστασία της οικίας μας συνεπώς, είναι σημαντικό να μεριμνήσουμε για αυτή μέσα από ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης.

Το ποιο πρόγραμμα θα επιλέξουμε για να ασφαλίσουμε το σπίτι μας, εξαρτάται φυσικά από τις προσωπικές μας ανάγκες. Ωστόσο, καλό είναι να επενδύσουμε σε ένα πρόγραμμα το οποίο προσφέρει, μεταξύ άλλων, κάλυψη για όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα και ακόμη περισσότερα, όπως για παράδειγμα κάλυψη για αλλοίωση τροφίμων εξαιτίας καλυπτόμενου κινδύνου, για ληστεία πολύτιμων αντικειμένων, καθώς και για πολλούς άλλους κινδύνους. Με λίγα λόγια, έχουμε κάθε λόγο να στραφούμε σε ένα από τα ευέλικτα και προσιτά προγράμματα ασφάλισης κατοικίας Full [Home] της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Να αναφέρουμε απλώς ότι το Full [Home] διατίθεται σε τέσσερα διαφορετικά πακέτα και συγκεκριμένα στο Basic, το Extra, το Advance και το Max και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς, είναι να διαλέξουμε εκείνο που καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες μας. Επιλέγοντας κάποια από τα συγκεκριμένα προγράμματα δε, έχουμε επίσης τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε δωρεάν υπηρεσίες τεχνικής βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης αποκατάστασης ζημιών στην ασφαλισμένη κατοικία μας.