ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βίκος Α.Ε: Επένδυση 22 εκ. ευρώ σε νέα μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης στο Καλπάκι Ιωαννίνων

Βίκος Α.Ε: Επένδυση 22 εκ. ευρώ σε νέα μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης στο Καλπάκι Ιωαννίνων

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.) ανακοινώνει την ανέγερση μιας νέας μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών.

Το νέο - υπερσύγχρονο βιομηχανοστάσιο στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου, περιλαμβάνει δύο γραμμές παραγωγής (γυαλί και can), της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας KRONES.

Πρόκειται για μία σημαντική αναπτυξιακή επένδυση ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ η οποία ενισχύει το επιχειρηματικό αποτύπωμα, αλλά και την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας Βίκος. Η νέα εγκατάσταση έρχεται μετά την ολοκλήρωση ενός επίσης μεγάλου επενδυτικού πλάνου, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, την τελευταία πενταετία και αποτελεί συνέχεια της μεθοδικής στρατηγικής εξέλιξης και ανάπτυξης που ακολουθεί με συνέπεια η εταιρεία.

Η νέα μονάδα έχει δυνατότητα να παράγει 42.000 αλουμινένιες συσκευασίες (cans) ανά ώρα και 20.000 γυάλινες φιάλες ανά ώρα. Η νέα παραγωγή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα (359.000 ανά ώρα) φτάνοντας τη συνολική δυναμικότητα της εταιρείας στις 421.000 φιάλες ανά ώρα, που την καθιστά κορυφαία στη χώρα.

Η νέα μονάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία έως τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς οι κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η νέα εγκατάσταση θα καταλαμβάνει 8.800 τ.μ. (παρασκευαστήριο, εμφιαλωτήριο, αποθηκευτικοί και βοηθητικοί χώροι) και με την ολοκλήρωση της νέας μονάδας η συνολική επιφάνεια των κτηριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας θα ξεπερνούν τα 87.000 τ.μ..

Οι νέες επενδύσεις εμπεδώνουν την ηγετική θέση της εταιρείας στον κλάδο, καθώς ενισχύεται σημαντικά η παραγωγική δυναμική της και ταυτόχρονα διευρύνεται η γκάμα των προϊόντων της, δημιουργώντας νέες δυνατότητες και ευκαιρίες. Εξάλλου, η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. έχει καταφέρει να αναπτύσσεται διαρκώς, με «ροή δυναμική», επενδύοντας σταθερά στην ποιότητα και την καινοτομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην περιφερειακή ανάπτυξη της Ηπείρου.