ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νίκος Μεταξωτός MD, PhD: «Στην ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού στοχεύει η SYMMETRIA»

Νίκος Μεταξωτός MD, PhD: «Στην ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού στοχεύει η SYMMETRIA»
Ο ιδρυτής της SYMMETRIA®, Dr. Νικόλαος Μεταξωτός MD, PhD, Πλαστικός Xειρουργός & Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθήνων

«Nέες δραστηριότητες στο χώρο του medical wellness»

Από το 2005 που λειτούργησε για πρώτη φορά η SYMMETRIA, έδωσε σημαντική έμφαση στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στον χώρο της υγείας και ομορφιάς.

Με την πάροδο των χρόνων ξεχώρισε στο χώρο αυτό, υιοθετώντας μία πρωτοποριακή φιλοσοφία: «Minimum Intervention, Maximum Effect». Το καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Με δυναμική παρουσία στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, η SYMMETRIA μεταφέρει την εικόνα της Ελλάδας της ιατρικής προόδου και τεχνογνωσίας, και προχωρά σήμερα σε νέα μαθήματα καινοτομίας, χάρη στα πρωτοποριακά πρωτόκολλα που εφαρμόζει και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης που παρέχει, συγκαταλέγοντας την στις κορυφαίες κλινικές ομορφιάς στον κόσμο.

Η SYMMETRIA φέτος ετοιμάζεται να φέρει περισσότερους ξένους στην Ελλάδα για να υποβληθούν σε πρωτόκολλα υγείας, αντιγήρανσης, ομορφιάς και ιατρικής ευεξίας. Η επιστημονική της ομάδα σχεδίασε την δημιουργία νέων πρωτοποριακών προγραμμάτων, πολύ στοχευμένων για την ανανέωση στο πρόσωπο και το σώμα, την αντιγήρανση και το medical wellness. Τα προγράμματα έχουν διάρκεια από μια ημέρα μέχρι 2 εβδομάδες διαμονής στη χώρα μας και στοχεύουν σε ανθρώπους που θα ταξιδέψουν στη Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία ανανέωσης.

Η διαδικασία ενός πρωτοκόλλου εκτελείται σε 4 απλά βήματα

Πρώτο Βήμα: Μια αρχική συμβουλευτική συνεδρία online, με γιατρό και διατροφολόγο αφού η επιστημονική ομάδα έχει μελετήσει τις απαντήσεις στο αναλυτικό ερωτηματολόγιο που έχει συμπληρώσει κάθε ενδιαφερόμενος. Μέσω τρισδιάστατης προσομοίωσης, μπορεί να δει πολύ αναλυτικά τι μπορεί να πετύχει στο πρόσωπο ή στο σώμα στο διάστημα της παραμονής του στην χώρα μας.

Δεύτερο Βήμα: Η επιστημονική ομάδα σχεδιάζει ένα tailor-made πρωτόκολλο ειδικά για τις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου και του προτείνει με λεπτομέρειες τα σημεία που θα επικεντρωθούν καθώς και το κόστος.

Τρίτο Βήμα: οριστικοποιούνται ημερομηνίες παραμονής και το ακριβές πρόγραμμα κάθε ημέρας. Η SYMMETRIA έχει σχεδιάσει προγράμματα ακόμα και 24ωρών που ένας επισκέπτης μπορεί να επικεντρωθεί στο πρόσωπο ή στο σώμα και να γυρίσει στη χώρα του εμφανώς ανανεωμένος.

Τέταρτο Βήμα: με την άφιξη του ενδιαφερόμενου ξεκινά το πρωτόκολλο που σχεδιάστηκε, στους χώρους και τις μονάδες ευεξίας με τις οποίες η SYMMETRIA συνεργάζεται καθώς και στους χώρους της. Η συνεργασία στην Ελλάδα με τον όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έδωσε την δυνατότητα μελέτης της κατάστασης της υγείας, του γενετικού κώδικα και προτάσεις με πρωτόκολλα ομορφιάς και αντιγήρανσης εξατομικευμένα για τον κάθε καταναλωτή. Μια ομάδα ειδικών γιατρών και διατροφολόγων, μελετούν τόσο τις επιδράσεις του σύγχρονου lifestyle στην καθημερινότητά μας όσο και το γενετικό μας κώδικα μέσω εξειδικευμένων εξετάσεων όπως SKIN DNA, Polygenic Risk Factor, Nutrigenetics, Metabolomics, Oxidative Stress, Food Intolerance, PRS Genetic BMI, καθορίζουν τις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού και προτείνουν λύσεις με απώτερο σκοπό την βελτίωση της υγείας, ένα πιο όμορφο και λαμπερό πρόσωπο, καθώς και ένα υγιές σώμα στοχεύοντας στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής και στη διατήρηση της ευζωίας.

Ο ιδρυτής της SYMMETRIA, Dr. Νικόλαος Μεταξωτός MD, PhD, Πλαστικός Xειρουργός & Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθήνων αναφέρει χαρακτηριστικά «Στοχευμένα συμπληρώματα και βιταμίνες, πρωτόκολλα αντιγήρανσης και διατροφικές συμβουλές συνδυαστικά με θεραπείες σε πρόσωπο και σώμα, δεν γυρίζουν το χρόνο πίσω, αλλά μας χαρίζουν επιπλέον χρόνο με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Σε ένα ασφαλές περιβάλλον και πάντα σύμφωνα με τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας και κανονισμούς υγιεινής που διασφαλίζονται με την εφαρμογή των Sanitized Protocols, κάθε επισκέπτης υποβάλλεται στις προτεινόμενες θεραπείες και το Beauty & Wellness Boost που ένιωθε πως χρειαζόταν γίνεται πραγματικότητα!

Οι καταναλωτικές συνήθειες μετά την εμπειρία της πανδημίας έχουν αλλάξει ριζικά. Ο Dr. Νικόλαος Μεταξωτός MD, PhD, αποκωδικοποιει τήν πολυδιαστατή εννοια της αλήθινής ομορφιάς και επισημαίνει «Ο ορισμός της ομορφιάς ξαναγράφεται και αποκωδικοποιείται μέσα από την συνολική προσέγγιση του ατόμου, σε ευέλικτους χώρους παροχής υπηρεσιών και προϊόντων ομορφιάς. Σήμερα υπάρχει μια διαφορετική τάση στον τομέα της υγείας και της ομορφιάς που αλλάζει τα δεδομένα που είχαμε και όσα κάναμε μέχρι τώρα. Σε μια περίοδο πανδημίας προοικονομείται ένα αύριο όπου η ομορφιά θα συνάδει απόλυτα με την υγεία. Μελετώντας ιστορικά την αντίληψη της ομορφιάς στο χρόνο, τα πρότυπα ομορφιάς συνδέονταν πάντα με την υγιή εμφάνιση, ιδιαίτερα μετά από περιόδους μεγάλης φτώχειας ή πανδημιών. Ο Covid-19 έρχεται να ανατρέψει την αναζήτηση της ομορφιάς «της μεταμόρφωσης» και να μας οδηγήσει στην αναζήτηση μιας εικόνας όσο πιο κοντά γίνεται στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ο νέος ορισμός της ομορφιάς, που δίνεται μέσα από την υγιή εμφάνιση, επηρέασε αισθητά, όχι μόνο τον χώρο των προϊόντων ομορφιάς αλλά και ολόκληρη την επιστήμη της πλαστικής χειρουργικής, επεμβατικής ή μη και γενικότερα της αισθητικής ιατρικής. Αυτές τις τάσεις τις είχαμε παρατηρήσει πολύ πριν τον Covid-19 και απλώς πλέον επιβεβαιώθηκαν και επιταχύνθηκαν. O Ιατρικός Τουρισμός πρέπει να αποτελέσει στρατηγική προτεραιότητα για τη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα αναγνωρίζεται ήδη ως εθνική βιομηχανία από 100 και πλέον χώρες».