ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕMPLOYABILITY FAIR 2022: Αναζητώντας μεθοδικά την προοπτική στην απασχόληση και τη δικτύωση

ΕMPLOYABILITY FAIR 2022: Αναζητώντας μεθοδικά την προοπτική στην απασχόληση και τη δικτύωση

Με προσέλευση ενδιαφερομένων που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε το Employability Fair 2022 powered by WebHelp, η μεγάλη Έκθεση Καριέρας που διοργάνωσε με επιτυχία το Mediterranean College στις εγκαταστάσεις του σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των φοιτητών & αποφοίτων του.

Σε μια εποχή που «υπαγορεύει» την εφαρμογή ιδιαίτερων υγειονομικών μέτρων, η μεγάλη προσέλευση των ενδιαφερομένων -φοιτητών του Κολλεγίου ή μη, καθώς η Έκθεση ήταν ανοικτή προς όλους- που παρατηρήθηκε στην 8η Έκθεση Απασχολησιμότητας του Mediterranean College, απέδειξε ότι η συγκεκριμένη συνθήκη είναι εφικτή, αρκεί να υπάρχει η στοχοπροσήλωση & η πίστη στη δυνατότητα και την ευκαιρία απασχόλησης ή πρακτικής.

Την Παρασκευή, 1η Απριλίου 2022 εκπρόσωποι περισσοτέρων από 60 μεγάλων Ελληνικών & Πολυεθνικών εταιρειών και Οργανισμών προσήλθαν στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στην Αθήνα (Κοδριγκτώνος 13) & Θεσσαλονίκη (Ίωνος Δραγούμη 21), κατάλληλα προετοιμασμένοι για να πραγματοποιήσουν με υποψηφίους συνεντεύξεις για θέσεις εργασίας ή πρακτικής.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη ήταν η WEBHELP HELLAS.

Στη διοργάνωση της Αθήνας συμμετείχαν οι ακόλουθοι εκθέτες, αλλά και αρκετοί υποστηρικτές:

ΕΚΘΕΤΕΣ

ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, EPIGNOSIS, PRODYNA, RE/MAX (ELITE & ΕΝ ΟΙΚΩ), ΑΚΤΙΟΣ, PROFILE, COSTA NAVARINO, HEMMERSBACH HELLAS, ACTION AID HELLAS, ZEB (ZERO ENERGY BUILDINGS), WIND, ALLUMINCO, MEDIATEL, LMW, VODAFONE, THRAKON, ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, SPECIAL LEARNERS, AUTOHELLAS HERTZ-VELMAR-AUTOTECHNICA, RENTHIS2ME, AFFIDEA, RANDSTAD HELLAS, PMM PUBLIC MEDIAMARKT, ΕΛΓΕΚΑ, NN HELLAS, GRECOTEL, NOVACEL, YAVA FITNESS CENTER, GCR ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, PEPSICO -HBH, FINIKAS HOTEL.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

SKYWALKER.GR, CAREER GATE TEST, TRENKWALDER, EXCELLENTIA INTERNATIONAL.

Εξίσου δυναμική ήταν και η συμμετοχή εκθετών & υποστηρικτών στη Θεσσαλονίκη:

ΕΚΘΕΤΕΣ

ISOMAT, ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, MINERVA, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, DUST & CREAM, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, UNIPAKHELLAS, VIPA GROUP HELLAS, BITSIS CUSTOMS BROKERS, RANDSTAD HELLAS, ALUMINCO, ALUMIL, ΚΕΤΕ Α.Ε., RENEL ENERGY & POWER ENGINEERING, ERGOΔΟΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, ECEN ECOLOGIKI ENERGIAKI SA, STONEWAVE, PRODYNA, DELOITTE, APIFON, ACCENTURE, BR & WHITE LTD, COSTA NAVARINO GROUP, PHYSIS MASSAGE THERAPY, ACTION AID, ΑMKE ΙΑΣΙΣ, ΚΜΟΠ, ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, DYSLEXIA CENTER PAVLIDIS.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

GATSBY THESSALONIKI & JANGAL SKG (COFFEE BREAK & COCKTAIL).

Κοινό σημείο αναφοράς των Εκθετών τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης ήταν η αρτιότητα της διοργάνωσης, αλλά και το επίπεδο των συμμετεχόντων, το οποίο αποτυπώθηκε μέσα από τα ευχαριστήρια μηνύματα προς τους διοργανωτές**.

Με το βιογραφικό ανά χείρας, περισσότεροι από 1250 ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παραλάβουν το αναλυτικό πλάνο της εκδήλωσης, να επιλέξουν -αν δεν το είχαν ήδη κάνει- και να εντοπίσουν τις εταιρείες που τους ενδιέφεραν, για να πραγματοποιήσουν το πολύ-αναμενόμενο interview!

Όσοι από τους επισκέπτες ήθελαν να βελτιώσουν το βιογραφικό τους ή αναζητούσαν Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, επισκέφθηκαν τα CV Centres powered by Trenkwalder (Αθήνα) & Human Value (Θεσ/κη).

Υψηλό ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και για τα τέσσερα, συνολικά, δωρεάν Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, σε επίκαιρες θεματολογίες, όπως εκείνες για Career Motivation & Engagement, για την Απασχόληση στον Τουρισμό, για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Αγορά Εργασίας, καθώς και για την Καλλιέργεια της Επιχειρηματικότητας μέσα από την Εκπαίδευση.

Με την είσοδό τους στις εγκαταστάσεις και ακολουθώντας μια social-media-oriented fun διαδικασία, οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συμμετείχαν σε κλήρωση με πλούσια δώρα, όπως δωροεπιταγές, υποτροφίες, ψυχομετρικά τεστς και συνεδρίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας.

Το Employability Fair 2022 powered by WebHelp που πραγματοποιήθηκε για 8η χρονιά φέτος, εντάσσεται στο πλαίσιο του MC-Employability Scheme, του 1ου Ολοκληρωμένου Σχεδίου Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Αποκατάστασης στην ιδιωτική εκπαίδευση, στη Ελλάδα. Στόχος του είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των φοιτητών του Κολλεγίου. Με στοχευμένες υπηρεσίες, μεγάλες διοργανώσεις και την υποστήριξη 500+ συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, επιτυγχάνουμε ποσοστό επαγγελματικής απορρόφησης αποφοίτων >90%.

Το Employability Fair έχει εδραιωθεί ως ένα από τα κορυφαία Job Events στην Ελλάδα, αφού τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει περισσότερες από 200 εταιρείες και 10K+ επισκέπτες.

Mediterranean College

Αθήνα: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 10434, Τ: +30 210 8899600

Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 11251, Τ: +30 210 8899600

Γλυφάδα: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, 16675, Τ: +30 210 8899600

Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625, T: +30 2310 287779

www.medcollege.edu.gr | info@medcollege.edu.gr

**Testimonials:

  • «Πάρα πολύ καλή οργάνωση, υποψήφιοι στοχευμένοι»

Ίωνας Ευμορφόπουλος – HR Director Affidea

  • «Καλή οργάνωση και σωστή διαρρύθμιση του χώρου ώστε να γίνονται σωστά οι συνεντεύξεις. Διαφορετικά προφίλ υποψηφίων σε όλες τις ειδικότητες και στα ξενοδοχειακά και σε πιο εξειδικευμένες θέσεις, όπως Λογιστική, HR κ.λ.π.»

Αγγελική Γερακούλα, HR Supervisor Grecotel

  • «Είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση, καθώς δίνει την ευκαιρία σε όλους τους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την αγορά και ακόμη κι αν δεν ψάχνουν για το επαγγελματικό τους βήμα, να έχουν την ευκαιρία να χτίσουν την εμπειρία τους, να καταλάβουν τι ζητάει η αγορά και ποια είναι τα σημαντικά skills που θα πρέπει να χτίσουν στην καριέρα τους.»

Μαλβίνα Τζίβα – HR Dpt Wind

  • «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άψογη διοργάνωση και συνεργασία….»

Βικτωρία Αλαμίση – Training and Staff Development Head/ Human Resources Department – Diamantis Masoutis S.A.

  • «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την αρτιότητα, τον επαγγελματισμό αλλά και τον κόσμο που προσέλκυσε το event. Στο συγκεκριμένο event, δεν προλάβαμε να πάρουμε ανάσα από τα απανωτά interviews! Οργάνωση, ποιότητα προσωπικού, ποιότητα κόσμου, διαφορετικά επίπεδα (από ΙΕΚ μέχρι και φοιτητές πανεπιστημίου)! Εύγε πραγματικά, μπράβο – άριστα – 10!…»

Γεώργιος Χατζόπουλος – Software Developer/

Jedi Knight – Business Dude

ΔΗΜΟΦΙΛΗ