ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεταπτυχιακά για επαγγελματίες: Μέγιστη ευελιξία και υψηλή ακαδημαϊκή ποιότητα στο IST College

Μεταπτυχιακά για επαγγελματίες: Μέγιστη ευελιξία και υψηλή ακαδημαϊκή ποιότητα στο IST College

Οι επαγγελματίες που έχουν διανύσει ήδη μία σημαντική πορεία στον κλάδο τους, είναι άνθρωποι που δεν επαναπαύονται, αλλά βρίσκονται σε μία διαρκή αναζήτηση για το επόμενο βήμα που θα δώσει ώθηση στην καριέρα τους και θα τους αποφέρει υψηλότερες απολαβές. Σεμινάρια εξειδίκευσης, μαθήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών, ένας δεύτερος τίτλος σπουδών, είναι τα μέσα που τους βοηθούν να ελίσσονται στις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, να εμπλουτίζουν το βιογραφικό τους και την ίδια στιγμή, να γίνονται όλο και πιο περιζήτητοι για τους υποψήφιους εργοδότες.

Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι για έναν πολυάσχολο επαγγελματία, να εξασφαλίσει τον χρόνο που απαιτεί μία διαδρομή στον κόσμο της μάθησης; Μπορεί σε μία έντονη καθημερινότητα με υποχρεώσεις εντός και εκτός γραφείου, να γίνει ξανά σπουδαστής και να ολοκληρώσει με επιτυχία ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα;

Κι όμως, επιλέγοντας ένα ευέλικτο MBA, το οποίο είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις ανάγκες και τους περιορισμούς ενός εργαζομένου, μπορεί να αναβαθμίσει το βιογραφικό του και συγχρόνως, να διευρύνει τους ορίζοντες της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ακόμη και εκτός συνόρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη χώρα μας αποτελεί το IST College, το οποίο μέσα από συνεργασίες που έχει συνάψει με σπουδαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού στη διοίκηση επιχειρήσεων, διευκολύνει τους επαγγελματίες και τους προσφέρει τη δυνατότητα να ακολουθήσουν μία υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακή εκπαίδευση, η οποία θα τους οδηγήσει στην «κορυφή» της επαγγελματικής καταξίωσης.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν τους σύγχρονους εργαζόμενους να «απογειώσουν» την καριέρα και το βιογραφικό τους.

Executive MBA για στελέχη που μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε πολυδιάστατη πρόκληση

Για να μπορέσει ένα επαγγελματίας να ξεχωρίσει στο εργασιακό του περιβάλλον, χρειάζεται να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις που παρουσιάζονται, να διαθέτει δηλαδή τα απαραίτητα εφόδια και τις διοικητικές ικανότητες να ηγηθεί και να βρει λύσεις, παρά τα πιθανά εμπόδια που θα παρουσιαστούν στην πορεία του. Ακριβώς για αυτό, επενδύοντας στο δίγλωσσο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ευέλικτης παρακολούθησης, Εxecutive ΜΒΑ, που προσφέρει το IST College σε συνεργασία με το IDRAC Business Schoοl, θα αποκτήσει γνώσεις σε όλους τους βασικούς τομείς του management και θα εκπαιδευτεί στην κατανόηση πολύπλοκων επιχειρηματικών ζητημάτων.

Αναλύοντας τις κύριες λειτουργίες μίας σύγχρονης επιχείρησης -όπως το Ηuman Resources Management, το Operation Management, το Research & Development, το Financial Management- και αξιοποιώντας την πολυετή εργασιακή του εμπειρία, ο επαγγελματίας ή καλύτερα, ο σπουδαστής, με την καθοδήγηση ενός έμπειρου επιτελείου καθηγητών, καλλιεργεί πολύτιμες τεχνικές διοίκησης και επικοινωνίας, διαχείρισης ομάδων, καθώς και δεξιότητες διαπολιτισμικής διαχείρισης, οι οποίες εφαρμόζονται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών αντικειμένων.

Master in International Business για όσους επιδιώκουν μία διεθνή πορεία

Η μετάβαση από την εγχώρια στη διεθνή αγορά εργασίας είναι μία κίνηση που ενδιαφέρει αρκετούς επαγγελματίες, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που την τολμούν τελικά. Αυτό συμβαίνει διότι δεν είναι όλοι αρκετά έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός αρκετά ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, ενώ δεν διαθέτουν τις γνώσεις που απαιτούνται σε ένα διαπολιτισμικό επιχειρηματικό χώρο. Αυτό ακριβώς το κενό καλύπτει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, Master in International Business (M.Sc IB), το οποίο προσφέρει το IST College σε συνεργασία με το ΕSDES Business School του Catholic University of Lyon.

Πρόκειται για ένα ευέλικτο μεταπτυχιακό με ξεκάθαρο διεθνή προσανατολισμό, το οποίο καλλιεργεί στους σπουδαστές μία σφαιρική αντίληψη στη Διοίκηση Επιχειρήσεων σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, ενώ ενισχύει την ικανότητά τους στην ανάλυση πολύπλοκων καταστάσεων και τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για έναν τίτλο σπουδών που αποτελεί περιζήτητο προσόν και ενισχύει το επαγγελματικό προφίλ κάθε επαγγελματία, προσφέροντάς του ένα σημαντικό προβάδισμα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και αντικειμένων.

MSc Computing για επαγγελματίες που θέλουν να βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας

Όσοι απασχολούνται με την επιστήμη της Πληροφορικής, γνωρίζουν πόσο απαραίτητο είναι να μετατρέψουν τη δια βίου μάθηση σε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής τους ζωής, για να μπορέσουν να ακολουθήσουν τη ραγδαία, συνεχόμενη εξέλιξη της τεχνολογίας και την ίδια στιγμή, να διεκδικήσουν καλύτερες θέσεις εργασίας με υψηλότερες απολαβές. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν όμως, είναι ότι από το 1996 (όταν και το IST College δημιούργησε το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών-Πληροφορικής στην Ελλάδα) μέχρι σήμερα, το IST College δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της τεχνολογίας να εξειδικευτούν και να προετοιμαστούν έγκαιρα για το μέλλον.

Πιο αναλυτικά, μέσα από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Computing παρέχεται στους σπουδαστές μία άρτια θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδων, την ανάλυση δεδομένων και την ανάπτυξη λογισμικών, ενώ μέσα από εργασίες, case studies και εργαστήρια σε άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, αποκτούν την τεχνογνωσία που απαιτεί ένας διαρκώς μεταβαλλόμενος κλάδος, όπως η Πληροφορική. Επιπλέον, χάρη στις Ημέρες Καριέρας, τα σεμινάρια, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, καθώς και τις συνεργασίες με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, οι σπουδαστές μπορούν να διαμορφώσουν ένα ισχυρό και ευρύ networking πάνω στο αντικείμενό τους.

Αν επιθυμούμε, λοιπόν, να αναβαθμίσουμε το βιογραφικό μας, αλλά οι υποχρεώσεις της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής μας αποθαρρύνουν, στο IST College μπορούμε να ανακαλύψουμε τα ευέλικτα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα οποία μας επιτρέπουν να επιλέξουμε τη μέθοδο σπουδών που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες μας. Το προγράμματα διεξάγονται με φυσική παρουσία σε προγραμματισμένα τμήματα και σε πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, ενώ υπάρχει και μία σύγχρονη εκπαιδευτική πλατφόρμα, για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μαθήματα εξ αποστάσεως σε πραγματικό χρόνο ή και on demand, συνδυάζοντας έτσι τη φυσική παρουσία με τα προνόμια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις του IST College – Independent Studies of Science and Technology στη διεύθυνση Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 68, Αθήνα, να καλέσετε στο 210-4822222, να στείλετε email στο info@ist.edu.gr, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του IST College – Independent Studies of Science and Technology, καθώς και το Facebook, το Instagram, το LinkedIn και το YouTube.