INSIGHTS

Πληροφορική: Καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Πληροφορική: Καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Οι τεχνολογικές εξελίξεις που σημειώνονται με ραγδαίους ρυθμούς απαιτούν την προσαρμογή κάθε επαγγελματία στο νέο ψηφιακό περιβάλλον. Με τους υπολογιστές να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και να χρησιμοποιούνται σε κάθε τομέα της σύγχρονης ζωής, όσοι επιλέγουν τον κλάδο της Πληροφορικής αποδεικνύεται πως έχουν εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Η ζήτηση για εξειδικευμένους επαγγελματίες, που γνωρίζουν σε βάθος την τεχνολογία, αυξάνεται συνεχώς, ενώ προκύπτουν διαρκώς νέες ειδικότητες. Οι τεχνικοί δικτύων και τηλεπικοινωνιών, οι web designers και web developers είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς, ενώ η ζήτηση παραμένει αυξημένη για όλους τους απόφοιτους του κλάδου.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό όσοι επιλέγουν τον εν λόγω τομέα να συνεχίζουν να επιμορφώνονται και να παρακολουθούν τις ραγδαίες εξελίξεις στους διάφορους τομείς της Πληροφορικής και του Διαδικτύου. Η επιλογή και η παρακολούθηση προγραμμάτων σπουδών που είναι προσαρμοσμένα στα νέα δεδομένα και δεν προσφέρουν απαρχαιωμένες θεωρητικές γνώσεις είναι πολύ σημαντική.

Εξίσου, σημαντική είναι η έμφαση στη σύνδεση της Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που στηρίζει και ταυτόχρονα εμπνέει τον φοιτητή να σκέφτεται και να δρα επιχειρηματικά, από οποιονδήποτε τομέα και αν προέρχεται. Πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;

IST 1

Η αξία της Διά Βίου Μάθησης

Με καινοτόμα μοντέλα σπουδών, πρωτοποριακά προγράμματα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της ελληνικής και της διεθνούς αγοράς, όπως αυτά που προσφέρει το IST, καθώς και με έμφαση σε αξίες, όπως η Διά Βίου Μάθηση. Το κολλέγιο που ιδρύθηκε το 1989 και συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια λειτουργίας στο χώρο της Εκπαίδευσης, διαθέτει το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), το οποίο ενθαρρύνει τους σπουδαστές να εξελίσσονται διαρκώς και να ακολουθούν τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας. Είτε είναι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Επιστήμης Υπολογιστών, είτε των τμημάτων Επιχειρησιακών και Οικονομικών Σπουδών ή Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών, βοηθάει τους σπουδαστές να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις, μέσα από σεμινάρια και εξειδικευμένα προγράμματα.

Ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας

Παράλληλα, με έναν από τους πρώτους διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, το Crazy Business Ideas, καταφέρνει να ενθαρρύνει τους νέους να πραγματοποιήσουν τις πρωτότυπες ιδέες τους και να ξεκινήσουν τις δικές τους start ups.

Τέλος, οι φοιτητές πρέπει να λαμβάνουν διαρκώς ερεθίσματα, προκειμένου να εξελίσσονται και να αποκτούν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Δράσεις, όπως το IST on Site που αφορά στη διοργάνωση επισκέψεων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, στο πλαίσιο των οποίων τους δίνεται η δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις τους και να έρθουν σε επαφή με στελέχη τους, καθώς και το Business Voice, στο οποίο παρουσιάζονται case studies στελεχών εταιρειών, τους εξοικειώνουν με το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον και τους βοηθούν να ακολουθούν τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας.

banner

ΔΗΜΟΦΙΛΗ