Computer Games Programming: Σπουδές στο Mediterranean College που δημιουργούν experts
INSIGHTS

Computer Games Programming: Σπουδές στο Mediterranean College που δημιουργούν experts

Αποτελεί μία από τις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση στη σύγχρονη αγορά εργασίας και, μάλιστα, σε έναν τεχνολογικό κλάδο που γνωρίζει αξιοσημείωτη άνθιση την τελευταία δεκαετία διεθνώς. Με τον τζίρο της παγκόσμιας βιομηχανίας του Gaming να εκτιμάται ότι θα έχει ξεπεράσει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι προγραμματιστές ηλεκτρικών παιχνιδιών δραστηριοποιούνται σε ένα πεδίο με ανεξάντλητες ευκαιρίες απασχόλησης. Πώς, όμως, μπορεί να γίνει κάποιος ειδικός στην ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών και να ξεχωρίσει εύκολα από το μεγάλο ανταγωνισμό, που υπάρχει πλέον ανάμεσα στους επαγγελματίες;

Οι Game Developers του «αύριο»

Ο Προγραμματισμός Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών απαιτεί δεξιότητες και γνώσεις πάνω σε διαφορετικά αντικείμενα και επιστημονικούς τομείς. Εξάλλου, πρόκειται για ένα είδος τεχνολογικής ψυχαγωγίας, το οποίο δεν αφορά μόνο στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών παιχνιδιών για προσωπικούς υπολογιστές και κονσόλες, αλλά και στη δημιουργία εφαρμογών για smartphone, tablet και συσκευές εικονικής (VR) ή επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Σύμφωνα, μάλιστα, με στοιχεία ερευνών, η αγορά των mobile applications θα έχει μεγεθυνθεί μέχρι το 2020 κατά 270% στα 189 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα παιχνίδια να έχουν μερίδιο 55%, ενώ ο τζίρος των VR και AR τεχνολογιών εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει φέτος τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι 68,8% αύξηση σε σχέση με το 2018. Αυτή η τάση, μάλιστα, θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η μέση ετήσια ανάπτυξη της αγοράς θα κυμανθεί στο 70% μέχρι το 2022!

Τις βάσεις για να εκμεταλλευτούν αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα, αλλά και την ευκαιρία να αποτελέσουν μέρος αυτής της τεχνολογικής επανάστασης που θα λάβει χώρα τα επόμενα χρόνια στον κόσμο της ψυχαγωγίας, προσφέρει στους ενδιαφερόμενους το νέο BSc (Hons) Computer Games Programming του Mediterranean College, το οποίο παροτρύνει τους νέους να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο σκέψης τους, σχετικά με το τι είναι επιτυχία. Πρόκειται για ένα άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής Πληροφορικής του 1ου σε κατάταξη βρετανικού Πανεπιστημιακού Κολλεγίου στην Ελλάδα, στο οποίο οι φοιτητές αποκτούν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες στον προγραμματισμό παιχνιδιών.

«Σφυρηλατημένο» στο University of Derby (TOP26, Guardian University Guide, 2020), που συγκαταλέγεται στα 26 καλύτερα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, το πτυχίο Computer Games Programming είναι ένα από τα 33 προγράμματα σπουδών, που μεταφέρονται αυτούσια στην Ελλάδα και ανάμεσα στα δημοφιλέστερα «Games-industry-standard» προγράμματα ανάπτυξης παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς περιέχει γλώσσες προγραμματισμού αιχμής (C/C++, C#, Java, Python, PHP), φημισμένα εργαλεία ανάπτυξης παιχνιδιών (Unity, Unreal) και ειδικά μαθήματα Γραφικών ( OpenGL, DirectX). Χάρη σε αυτό το σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι σπουδαστές αποκτούν το κατάλληλο θεωρητικό υπόβαθρο και την απαραίτητη πρακτική εξειδίκευση γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και εννοιών που αφορούν στον προγραμματισμό παιχνιδιών.

Οξυμένα αντανακλαστικά… διαρκείας

Τα μαθήματα και η διδασκαλία στο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Κολλέγιο είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε οι επαγγελματίες του «αύριο», όχι μόνο να μπορούν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε εξέλιξη συντελεστεί στις γλώσσες προγραμματισμού, αλλά και να μην καταστούν ποτέ ξεπερασμένοι. Οι φοιτητές, μάλιστα, εξοικειώνονται σε τέτοιο βαθμό με τον προγραμματισμό, που μπορούν να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές παιχνιδιών, ενώ παράλληλα είναι σε θέση να επεξεργάζονται ολοκληρωμένα έργα πληροφορικής και να δημιουργούν applications για επιχειρήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του εξειδικευμένου ιδιωτικού πανεπιστημίου σε σπουδές Computer Science στην Ελλάδα, με τα πλέον σύγχρονα «industry-standard» στον τομέα της Επιστήμης Υπολογιστών, περιλαμβάνει προηγμένα μαθήματα σχεδιασμού και ανάπτυξης παιχνιδιών, που συνδέουν τον προγραμματισμό γενικών εφαρμογών με τις ειδικές απαιτήσεις του προγραμματισμού γραφικών εφαρμογών και παιχνιδιών. Έτσι, οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν όχι μόνο ως προγραμματιστές παιχνιδιών, αλλά και ως ειδικοί ανάπτυξης γραφικών εφαρμογών, έχοντας εντρυφήσει κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στη χρήση του νέου «High Performance Computing (HPC) Lab», κατάλληλου για real-time graphics applications & games development!

Δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διακεκριμένουςεπιστήμονες και επαγγελματίες

Παράλληλα, η μαθησιακή εμπειρία του προγράμματος εμπλουτίζεται με διαρκή και ιδιαιτέρως στοχευμένα Guest Lectures, από διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες της αγοράς και της βιομηχανίας Λογισμικού, Υπολογιστών και Δικτύων και πραγματικά projects ανάπτυξης εφαρμογών, βασισμένα σε εικονικές ή πραγματικές επιχειρήσεις. Συν τοις άλλοις, το ακαδημαϊκό προσωπικό αποτελείται από πιστοποιημένους καθηγητές (accredited lecturers) από το University of Derby για κάθε μάθημα που διδάσκεται, καθώς και από συνεργάτες εγγεγραμμένους στο μητρώο διδασκόντων Κολλεγίων του Υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον, το πρόγραμμα διδάσκεται στα ελληνικά (1ο μισό) και στα αγγλικά (2ο μισό), ώστε οι φοιτητές να εισάγονται ομαλά και σταδιακά στις σπουδές στην αγγλική γλώσσα, με τη συνεχή υποστήριξη του Τμήματος Αγγλικής (English Department) του Κολλεγίου, καθόλη την διάρκεια των σπουδών τους. Συνεπώς, οι απόφοιτοι του προγράμματος, ως κάτοχοι πτυχίου βρετανικού πανεπιστημίου, έχουν τελειοποιήσει τα αγγλικά τους και οι γνώσεις τους στη γλώσσα πιστοποιούνται σε επίπεδο Proficiency (C2).

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Mediterranean College-Redefine Success

https://www.youtube.com/watch?v=bGN6cn3bmt4

Μέσα σε 36 δευτερόλεπτα δώσε στην επιτυχία τη δική σου διάσταση!

Μάθε Περισσότερα: www.medcollege.edu.gr

Ανάμεσα, όμως, στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των φοιτητών του Meditrranean College, που θα προσπαθήσουν να δώσουν στην επιτυχία τη δική τους διάσταση με αυτό το Bachelor -το οποίο είναι επαγγελματικά ισοδύναμο με πτυχίο Πανεπιστημίων & ΤΕΙ- περιλαμβάνονται και οι πρότυπες υποδομές & υπηρεσίες, το διευρυμένο πρόγραμμα υποτροφιών & επιδοτήσεων, η δυνατότητα μεταγραφής και αναγνώρισης μαθημάτων από άλλα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Κολλέγια και ΙΕΚ, καθώς και το ολοκληρωμένο σχέδιο επαγγελματικής ανάπτυξης & αποκατάστασης, με στοχευμένες δράσεις για τους φοιτητές Πληροφορικής: συμβουλευτική καριέρας και επαγγελματικής ανάπτυξης από ειδικούς επιστήμονες, εγγυημένη πρακτική άσκηση, τακτικά guest lectures, εκπαιδευτικές επισκέψεις, πραγματικά projects, σεμινάρια, employability fair.

Mediterranean College @ Digital Expo 2019!

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα BSc (Hons) Computer Games Programming της Σχολής Πληροφορικής του Κολλεγίου ήταν η αφορμή και για μια επιτυχημένη συνεργασία! Το Mediterranean College είναι για 2η συνεχόμενη χρονιά ο συνδιοργανωτής του Digital Expo 2019, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2019, σε συνεργασία με το GameSpace.gr. Το πλέον εξειδικευμένο Κολλέγιο σε σπουδές πληροφορικής, δικτύων και ασφάλειας προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους στο απόλυτο διήμερο event για το gaming και την τεχνολογία , προκειμένου να δουν από κοντά αγαπημένους Youtubers & Guest Stars, να παρακολουθήσουν ομιλίες από Game Studios, Startup εταιρείες και live shows, να συμμετέχουν σε τουρνουά με πολλά δώρα, αλλά και να ενημερωθούν για τα νέα trends & gadgets στις εταιρείες τεχνολογίας, gaming κοινότητες, καταστήματα κ.λ.π.

Και κάπως έτσι, με σύνθημα το «REDEFINE SUCCESS», τόσο το νεοαφιχθέν BSc (Hons) Computer Games Programming, όσο και τα υπόλοιπα ανανεωμένα προγράμματα των συνολικά οκτώ Ακαδημαϊκών Σχολών του Mediterranean College, ανάμεσα στις οποίες η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, η Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών, η Σχολή Τουρισμού και Φιλοξενίας, η Σχολή Επιστημών Υγείας & Αθλητισμού, η Σχολή Ψυχολογίας, η Σχολή Επιστημών της Αγωγής, η Σχολή Πληροφορικής και η Σχολή Μηχανικών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις που θα διευκολύνουν τους νέους να ανακαλύψουν αυτό που πραγματικά θέλουν να γίνουν στη ζωή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΑΘΗΝΑ:

Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, 112 51

Τ: +30 210 8899600

F: +30 211 7709450

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Εγνατία 2-4, Κτίριο «ΒΙΕΝΝΗ», 546 26

Τ: +30 2310 287779

+30 2310 547708 – 808

F: +30 2312 202620

email: info@medcollege.edu.gr

Social Media: Facebook, Instagram, YouTube