ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις κυβέρνησης-θεσμών, έως τις 8 Δεκεμβρίου το ΔΝΤ στην Αθήνα

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις κυβέρνησης-θεσμών, έως τις 8 Δεκεμβρίου το ΔΝΤ στην Αθήνα
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το πρωί η προπαρασκευαστική συνάντησή με τους επικεφαλής των θεσμών. Στις συζητήσεις μετέχει και ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Στόχος της κυβέρνησης είναι έως το Σάββατο να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (staff level agreement) προκειμένου στη σύνοδο της Ευρωομάδας στις 4 Δεκεμβρίου να πιστοποιηθεί η ελληνική πρόοδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το κλιμάκιο των στελεχών του ΔΝΤ με επικεφαλής την Ντέλια Βελκουλέσκου θα παραμείνει στην Αθήνα έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου προκειμένου να έχει διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το πρόγραμμα του Ταμείου.

Πρέπει να διευκρινιστεί πως το πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι ανεξάρτητο από το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Η πρώτη αξιολόγηση για το πρόγραμμα του Ταμείου θα εισαχθεί προσυζήτηση στο ΔΣ το ΔΝΤ στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ η αξιολόγηση του προγράμματος του ESM θα ολοκληρωθεί επισήμως στις 22 Ιανουαρίου οπότε και αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 5,5 δις ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ