ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξέσπασε «εμφύλιος» στην Εθνική Ασφαλιστική - Καταγγελίες «σκιάζουν» την πώληση

Ξέσπασε «εμφύλιος» στην Εθνική Ασφαλιστική - Καταγγελίες «σκιάζουν» την πώληση
EUROKINISSI

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας να αποφάσισε τη διεξαγωγή αποκλειστικών συζητήσεων με τις κινεζικές εταιρείες Fosun και Gongbao, προκειμένου να επιλεγεί μεταξύ αυτών ο προτιμητέος επενδυτής για την Εθνική Ασφαλιστική, ωστόσο νέα «σύννεφα» έρχονται να σκιάσουν την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής.

Αυτή τη φορά τα προβλήματα δεν σχετίζονται με την ποιότητα των επενδυτών, όπως συνέβη στην περίπτωση της Exin, αλλά με ένα ιδιότυπο «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει μέσα στους κόλπους της Εθνικής Ασφαλιστικής με εκατέρωθεν καταγγελίες και προσφυγές.

Πρωταγωνιστές είναι ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Σταύρος Κωνσταντάς από τη μία πλευρά και μέλη της νομικής υπηρεσίας της εταιρείας από την άλλη.

Οι υπάλληλοι της Εθνικής αποδίδουν στον κ. Κωνσταντά μια σειρά από πράξεις που κατά τα καταγγελλόμενα συνιστούν απιστία, κακοδιαχείριση, αθέμιτο πλουτισμό, κ.α.. Από την άλλη ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ασφαλιστικής και η Διοίκησης της Εθνική φέρονται να έχουν ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά κάποιων εκ των στελεχών που καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα.

Σε κάθε περίπτωση οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη επιληφθεί του θέματος και προκειμένου να εξακριβώσουν την ορθότητα των καταγγελιών θα ζητήσουν σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος να καταρτίσει σχετικό πόρισμα.

Η όλη διαδικασία αναμένεται πως θα απαιτήσει κάποιο χρόνο καθώς οι καταγγελίες αφορούν πεπραγμένα των παρελθόντων δέκα ετών.

Δεδομένου ότι η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη περάσει σε συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις με τον κινεζικό κολοσσό Fosun για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, μένει να διαφανεί το εάν ο «εμφύλιος» εντός της ασφαλιστικής εταιρείας θα επηρεάσει τη διαδικασία πώλησης και ειδικά το τίμημα.

Η σημερινή πραγματική αξία του 75% της εταιρείας που βρίσκεται προς πώληση διαμορφώνεται σε τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, επίπεδα στα οποία αποτιμάται και στον ισολογισμό της Εθνικής Τράπεζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ