ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody’s: Προϋπόθεση για αναβάθμιση η επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές

Moody’s: Προϋπόθεση για αναβάθμιση η επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές
Reuters

Την προειδοποίηση πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τις αγορές, παρότι το μαξιλάρι ρευστότητας, απηύθυνε η Κάθριν Μουλμπρόνερ, ανώτερη αντιπρόεδρος της Moody’s.

Η ίδια τόνισε πως η αξιολόγηση της Ελλάδος θα μπορούσε να αναβαθμιστεί αν οι ελληνικές Αρχές συνεχίσουν να ακολουθούν συνετές δημοσιονομικές πολιτικές και να διατηρούν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των τελευταίων ετών.

«Μια σαφής απόδειξη για επιτυχή επιστροφή σε χρηματοδότηση από τις αγορές θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει έναυσμα για μια θετική αξιολόγηση, όπως και η ταχύτερη από την αναμενόμενη βελτίωση στην υγεία του τραπεζικού τομέα», ανέφερε στα Νέα.

Η αντιπρόεδρος της Moody’s εστίασε στο «ακόμη αδύναμο τραπεζικό σύστημα με πολύ υψηλά μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα», προβλέποντας μάλιστα ότι οι στόχοι για τη μείωσή τους θα αποτελέσουν ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για τις τράπεζες το επόμενο έτος.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι θα πρέπει οι ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθεισών θεσμικών μεταρρυθμίσεων και των μεταρρυθμίσεων στον τραπεζικό τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ