ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο νοικιάζονται Μικρή και Μεγάλη Μπανάνα

Πόσο νοικιάζονται Μικρή και Μεγάλη Μπανάνα
ΕUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Η Μικρή Μπανάνα και η Μεγάλη Μπανάνα είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Σκιάθου. Κάθε καλοκαίρι φιλοξενούν χιλιάδες λουόμενους Έλληνες και ξένους, με την Μικρή μάλιστα Μπανάνα να συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς γυμνιστών στην Ευρώπη.

Χθες η Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, παραχώρησε την απλή χρήση του αιγιαλού/ παραλίας της Μικρής Μπανάνας και της Μεγάλης Μπανάνας στην εταιρεία «ΕΛΙΒΙ Ανώνυμη Εταιρεία Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων».

Στην παραλία της Μικρής Μπανάνας παραχωρήθηκε η απλή χρήση τμήματος του αιγιαλού, έκτασης συνολικού εμβαδού 500 τ.μ. για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων. Το ετήσιο αντάλλαγμα της παραχώρησης ορίσθηκε στο ποσό των 38 ευρώ ανά τ.μ., ήτοι συνολικά σε 19.000 ευρώ (500,00 τ.μ. Χ 38,00 ευρώ/τ.μ.).

Στην παραλία της Μεγάλης Μπανάνας παραχωρήθηκε η απλή χρήση τμήματος του αιγιαλού, έκτασης συνολικού εμβαδού 650 τ.μ. για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων. Το ετήσιο αντάλλαγμα της παραχώρησης ορίσθηκε στο ποσό των 51 ευρώ ανά τ.μ., ήτοι συνολικά σε 33.150 ευρώ (650,00 τ.μ. Χ 51,00 ευρώ/τ.μ.).

Από τα ανταλλάγματα των δύο παραχωρήσεων το 50% καταβλήθηκε υπέρ Δημοσίου και το άλλο 50% θα καταβληθεί υπέρ του Δήμου Σκιάθου.

Η διάρκεια της μίσθωσης ξεκίνησε χθες και θα εκπνεύσει στις 31-12-2019, οπότε η «ΕΛΙΒΙ Ανώνυμη Εταιρεία Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων» θα πρέπει να εγκαταλείψει το μίσθιο, αποδίδοντάς το στην αρχική του κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ