ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 90% η υλοποίηση των προαπαιτούμενων σύμφωνα με το ΚΥΣΟΙΠ

Στο 90% η υλοποίηση των προαπαιτούμενων σύμφωνα με το ΚΥΣΟΙΠ
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο 90% βρίσκεται η υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων σύμφωνα με τον απολογιστικό έλεγχο που διενήργησε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π).

Το κυβερνητικό όργανο προχώρησε σε συνολική ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης των μέτρων που περιέχονται στη συμφωνία με τους δανειστές και διαπίστωσε ιδιαίτερα ικανοποιητικό βαθμό ανταπόκριση τόσο των υπουργείων όσο και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με αποτέλεσμα ο βαθμός υλοποίησης να προσεγγίζει το 90% των δράσεων που αφορούσαν στο χρονικό διάστημα έως και τα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης η ύπαρξη ορισμένων εκκρεμών ζητημάτων, όπως για παράδειγμα το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, οφείλεται στην πολυπλοκότητα τους καθώς και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα με τους θεσμούς, για τα θέματα δε αυτά οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η Αντιπροεδρίας αποσαφήνισε πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον Γ. Δραγασάκη, συμμετείχαν οι Γ. Σταθάκης, Γ. Χουλιαράκης, Ευκλ. Τσακαλώτος και Π. Σκουρλέτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ