ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για προεκλογική εκστρατεία υπέρ της ΝΔ κατηγορεί τον Στουρνάρα το ΥΠΟΙΚ

Για προεκλογική εκστρατεία υπέρ της ΝΔ κατηγορεί τον Στουρνάρα το ΥΠΟΙΚ
EUROKINISSI

Την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσαν αναφορές που εμπεριέχονται στη σημερινή έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Η κεντρική τράπεζα σημειώνει για το θέμα αυτό πως η επαναλαμβανόμενη πρακτική της παροχής δυνατότητας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών «ενσωματώνεται στις προσδοκίες των φορολογουμένων για μελλοντική νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση, υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο τη φορολογική συμμόρφωση εις βάρος των συνεπών φορολογουμένων, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται σε μεγάλο βαθμό οι θετικές επιδράσεις, τόσο για το Δημόσιο όσο και για τους οφειλέτες».

Αυτή η αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών κύκλοι του οποίου σχολίασαν ως εξής:

«Εάν ο κύριος Στουρνάρας είχε κάτι νέο να προσθέσει (πέραν του ότι είναι και εναντίον των 120 δόσεων) θα έβγαινε Δελτίο Τύπου από το υπουργείο Οικονομικών.

Αφού, όμως, ξεκίνησε νωρίς τη συμβολή του στην προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας, κοινοποιούμε εκ νέου την δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου (15.5.19) την οποία είχε κάνει στην αρχή της επικουρικής καμπάνιας του κ. Στουρνάρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εκ παραδρομής σήμερα ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους Προϋπολογισμούς της δικής του θητείας ως υπουργού Οικονομικών , όπου είχε μια κάποια δυστοκία στην επίτευξη στόχων. Είμαι βέβαιος ότι αν ανατρέξει στο δικό μας Προϋπολογισμό και δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες θα διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει»».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ