ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβεβαίωση Ντομπρόβσκις σε παραγωγικούς φορείς ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Διαβεβαίωση Ντομπρόβσκις σε παραγωγικούς φορείς ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έδωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις στους παραγωγικούς φορείς, καθησυχάζοντας τους για το θέμα.

Μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης ανέφερε πως τόσο στη χτεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο και τους επικεφαλής της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ όσο και στη σημερινή συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επιτροπο ξεκαθαρίσθηκε πως δεν θα υπάρξει αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

«Ο κ. Κατρούγκαλος δεν συζητά αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και χθες ήταν ξεκάθαρος σε αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω πως υπήρξε αυτή η παραφιλολογία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ.

Σημειώνεται πως για το θέμα υπήρξε σήμερα αντίδραση από τους συνδέσμους ΣΕΒ, ΣΒΑΠ, ΣΒΒΕ, ΣΒΘΚΕ, ΣΕΒΠΔΕ και ΣΕΤΕ που με αφορμή σχετικές πληροφορίες εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζουν πως «προτάσεις για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κρίνονται στην σημερινή συγκυρία ανεδαφικές και εν τέλει αναποτελεσματικές, καθώς θα επιτείνουν την ύφεση που είναι προ των πυλών, οδηγώντας σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας».

Στη σημερινή συνάντηση με τον Επίτροπο Ντομπρόβσκις η ΕΣΕΕ έθεσε και το θέμα της ποινικοποίησης των οφειλών των επιχειρηματιών προς τον ΟΑΕΕ, υποστηρίζοντας πως το συγκεκριμένο προαπαιτούμενο πρέπει να αποσυρθεί
(αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κατρούγκαλος δεσμεύτηκε χθες ότι δε θα επανέλθει η ποινικοποίηση των οφειλών των επιχειρηματιών προς τον ΟΑΕΕ).

Ακόμη, ο κ. Κορκίδης τόνισε στον Λετονό Επίτροπο πως πολλά προαπαιτούμενα είναι τιμωριτικά και έφερε ως παράδειγμα την κατάργηση της ρύθμισης των 100 δόσεων την οποία χαρακτήρισε ως την πλέον επιτυχημένη ρύθμιση των τελευταίων ετών.

«Του τόνισα πως δεν υπάρχουν πλέον κοινωνικά ισοδύναμα και χώρος για νέους φόρους και επιβαρύνσεις», είπε στο CNN Greece ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δεσμεύθηκε να εξετάσει τα ζητήματα που έθεσαν οι παραγωγικοί φορείς και έθεσε στη διάθεσή τους την τεχνική βοήθεια που προσφέρει η ΕΕ στην Ελλάδα μέσω της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ