ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός - Χατζηδάκης: Μειωμένες κατά 20% οι εισπράξεις της ΔΕΗ αυτόν τον μήνα

Κορωνοϊός - Χατζηδάκης: Μειωμένες κατά 20% οι εισπράξεις της ΔΕΗ αυτόν τον μήνα
ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, γνωστοποίησε πως τον τελευταίο μήνα οι εισπράξεις της ΔΕΗ από λογαριασμούς είναι μειωμένες κατά 20%, κρίνοντας πως το γεγονός - εάν κρατήσει για μεγάλο διάστημα – θα είναι ανησυχητικό.

«Υπήρχε δυσκολία στις μετακινήσεις, αλλαγή στις πληρωμές για να γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, είχαν απεργία τα ταχυδρομεία και δεν έστειλαν έγκαιρα τους λογαριασμούς», είπε, αναφερόμενος στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετώπισαν οι πολίτες ως προς την πληρωμή των λογαριασμών τους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος, ανέφερε πως «είμαστε προσεκτικοί με τις παροχές στον χώρο της ενέργειας. Ούτε η ΔΕΗ, ούτε οι άλλοι πάροχοι δεν μπορούν να αντέξουν μια πολιτική μη πληρωμής ή μετάθεσης πληρωμών γιατί έχουν έξοδα που δεν μπορούν να πληρωθούν με αέρα κοπανιστό».

Παράλληλα, εμφανίστηκε σίγουρος πως δεν υπάρχει κίνδυνος «κατάρρευσης του συστήματος ενέργειας γιατί πάμε με το φρένο και όχι με τη λογική των χειροκροτημάτων της στιγμής».

«Αν κάναμε διπλάσιες ή τριπλάσιες μειώσεις θα μας έλεγαν μπράβο αλλά είμαστε υπεύθυνοι για το αύριο και το μεθαύριο», προσέθεσε.

Ολοκληρώνοντας και αναφερόμενος στην έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία που έδειχνε σημαντική ύφεση, ο υπουργός Ενέργειας, σημείωσε: «Θα έχουμε ύφεση αλλά κανείς αυτή την ώρα δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει πόσο θα κρατήσει η κρίση. Αβρόχοις ποσί δεν θα την περάσουν ούτε οικονομικές υπερδυνάμεις. Την επόμενη χρονιά θα έχουμε ισχυρή ανάπτυξη επειδή η οικονομία θα έχει καθίσει. Εμείς αυτή την ανάπτυξη θέλουμε να την ενισχύσουμε και εκπονούμε από τώρα ένα στρατηγικό σχέδιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ