ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αιχμηρή παρέμβαση υπέρ Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ) στον γερμανικό Τύπο

Αιχμηρή παρέμβαση υπέρ Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ) στον γερμανικό Τύπο
Ο Ανδρέας Γεωργίου, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ΑΠΕ -ΜΠΕ

Άρθρο του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ Θάνου Κατσάμπα που αναφέρεται στην παραπομπή στην Δικαιοσύνη του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην Πρόεδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Στον υπότιτλο του άρθρου σημειώνεται πως ο Ανδρέας Γεωργίου «απειλείται με φυλάκιση μόνο και μόνο επειδή έκανε καλά την δουλειά του», κάτι που υποστηρίζεται και από τον ίδιο τον αρθρογράφο.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσάμπα ο κ. Γεωργίου κατά τη διάρκεια της πεντάχρονης θητείας του ως Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ βελτίωσε την ποιότητα και την αξιοπιστία των ελληνικών δεδομένων. «Διεθνείς οργανισμοί παίρνουν ολοένα και περισσότερο απόσταση από την έκφραση «ελληνικά στατιστικά στοιχεία». Εγγυήθηκαν στην χώρα πάρα πολλά πακέτα βοήθειας διότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία ήταν αξιόπιστα και η κυβέρνηση στήριζε την ανεξάρτητη εργασία της ΕΛΣΤΑΤ. Και ποιό είναι το ευχαριστώ για όλα αυτά; Από το 2011 εκκρεμούν διάφορες δίκες για παραποίηση στατιστικών δεδομένων και «βλάβη του Δημοσίου»», σημειώνεται στο άρθρο.

Μάλιστα, ο κ. Κατσάμπας εμφανίζεται μεταξύ άλλων αιχμηρός στις διατυπώσεις του για τις επιδιώξεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και για τον τρόπο που άνοιξε εκ νέου την υπόθεση Γεωργίου.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσαφηνίσει αυτή την υπόθεση δεν θα ήταν ανάμειξή της στην ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης; Θα ήταν, στην περίπτωση όμως που η ελληνική δικαιοσύνη ήταν πραγματικά ανεξάρτητη», υπογραμμίζει και προσθέτει πως «όπως η δικαστής μπορεί να αναμειγνύεται στην πολιτική, έτσι και οι δανειστές δεν θα έπρεπε να έχουν επιφυλάξεις να ζητήσουν έναν τερματισμό της υπόθεσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ