ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Η καθυστέρηση στη συμφωνία κοστίζει σε όλους

Ντομπρόβσκις: Η καθυστέρηση στη συμφωνία κοστίζει σε όλους

Την εκτίμηση ότι η όποια καθυστέρηση στην συμφωνία των δανειστών με την Ελλάδα θα κοστίσει σε όλους και όχι μόνο στην Αθήνα εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, στέλνοντας έτσι μήνυμα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε συνέντευξη του παραδέχθηκε ότι οι θεσμοί δεν είναι ενωμένοι ως προς τις προβλέψεις τους και ότι για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο θα πρέπει να βρουν μεταξύ τους μια κοινή συνισταμένη.

Ο Επίτροπος εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πιάσει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2017 και ότι πάνω σε αυτά τα στοιχεία πρέπει να βασιστεί η όποια συμφωνία. Για το 2018 παραδέχεται πως υπάρχει ένα μικρό κενό, υποστηρίζει όμως ότι μπορεί να κλείσει πολύ εύκολα.

Κατά τον ίδιο όλες οι πλευρές είτε θα δουλέψουν σκληρά για να βρεθεί συμφωνία πάνω στην πρόοδο που έχει επιτευχτεί ή θα διολισθήσουν πίσω στην αβεβαιότητα κάτι το οποίο είπε πως θεωρεί επικίνδυνο.

Πάντως, αναφορικά με το μέλλον του προγράμματος άφησε κάποια ενδεχόμενα ανοικτά. «Όσον αφορά στην συμμετοχή του ΔΝΤ, εργαζόμαστε στο πλαίσιο της συνθήκης του ESM η οποία λέει ότι η Κομισιόν παρακολουθεί την εφαρμογή σε συνεργασία με την ΕΚΤ και όπου είναι δυνατόν, με το ΔΝΤ», τόνισε στην οικονομική ιστοσελίδα Euro2day.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ