Καμία ελπίδα για τους εμπόρους από τις χειμερινές εκπτώσεις
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απογοητευμένοι δηλώνει η συντριπτική πλειονότητα των εμπόρων, σε ποσοστό 82%, από την κίνηση της αγοράς την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), σε εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την έρευνα, ο τζίρος των επιχειρήσεων μειώθηκε σε ποσοστό 27%, κατά μέσο όρο, σε σχέση με πέρυσι. Το 21% των επιχειρήσεων δεν είχαν μεταβολή στον τζίρο τους, ενώ μόνο το 5% «είδαν» αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Καλύτερη περίοδος κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, ήταν το διάστημα από 9 έως 31 Ιανουαρίου, για το 26% των ερωτηθέντων. Το 38% απάντησαν ότι καμία χρονική περίοδος δεν έκανε τη διαφορά στην αγοραστική κίνηση, παρόλο που υπήρχαν γενναία ποσοστά εκπτώσεων (το 62% των καταστημάτων έκαναν εκπτώσεις από 21% έως 50%, το 32% των καταστημάτων προχώρησαν σε εκπτώσεις πάνω από 50% και το 6% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι εκπτώσεις τους κυμάνθηκαν σε ποσοστό έως 20%).

Σε ερώτηση αν το χρονικό διάστημα των εκπτώσεων ήταν επαρκές, το 82% δήλωσε ότι ήταν επαρκές, το 16% ότι ήταν μεγάλο, ενώ το 2% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το χρονικό διάστημα ήταν μικρό, κυρίως λόγω της αναδουλειάς που υπήρχε τις ημέρες που επικράτησαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

«Η μη ανατρέψιμη εικόνα που παρουσιάζει η κίνηση των καταστημάτων κάθε χρόνο, σε μια περίοδο όπως οι εκπτώσεις, που είναι η μόνη περίοδος που θα περίμεναν αύξηση τζίρου, δείχνει το αδιέξοδο και την ανασφάλεια με την οποία οι συνάδελφοι έμποροι αντιμετωπίζουν το μέλλον» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΣΘ.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!