ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άκαρπη η πρώτη τηλεδιάσκεψη για τα ενεργειακά

Άκαρπη η πρώτη τηλεδιάσκεψη για τα ενεργειακά

Παρέμειναν οι αποκλίσεις στα ενεργειακά μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών όπως προέκυψε από τις δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος της -εν εξελίξει -τηλεδιάσκεψης αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας ανέφερε πως οι δανειστές ζήτησαν από τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη διαρθρωτικά μέτρα για την αγορά ενέργειας εδώ και τώρα, ενώ η κυβέρνηση επιμένει στο να ωριμάσουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές έως το τέλος του 2017. «Εφαρμόζεται μια πολιτική με στόχο να τα δούμε όλα έως το τέλος του έτους», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σταθάκης έγινε αποδέκτης των έντονων πιέσεων των θεσμών για τη δρομολόγηση άμεσα των διαδικασιών ώστε να παραχωρηθούν με διαγωνισμούς μονάδες της ΔEΗ, προκειμένου να ανοίξει η πρόσβαση ιδιωτών στο λιγνίτη και τα υδροηλεκτρικά.

Για το κλίμα της τηλεδιάσκεψης αστειευόμενος είπε: «Τσακωθήκαμε για δύο ώρες, αλλά ελπίζω ότι θα βρούμε λύση μέχρι τη Δευτέρα», εξηγώντας πως στόχος είναι να υπάρξει ένα πλαίσιο συμφωνίας για τις διατυπώσεις που θα περιληφθούν στο αναθεωρημένο Μνημόνιο. «Αναζητούμε δυο τρεις παραγράφους, έως τη Δευτέρα», είπε.

Η τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζεται με θέμα τα εργασιακά και σε αυτή εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ