ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράις: Δεν υπάρχει διχασμός στο εσωτερικό του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ράις: Δεν υπάρχει διχασμός στο εσωτερικό του ΔΝΤ για την Ελλάδα

«Δεν υπάρχει διχασμός στο εσωτερικό του ΔΝΤ για την Ελλάδα», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις κληθείς από Έλληνες δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον να σχολιάσει σχετικές πληροφορίες.

Να σημειωθεί πως δημοσίευμα των New York Times ανέφερε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι διχασμένο για το αν θα χορηγήσει νέα δάνεια στη σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Η αμερικανική εφημερίδα υποστήριζε πως η απροθυμία του Ταμείου να χορηγήσει περαιτέρω χρήματα στην Ελλάδα υπογραμμίζει μία ευρέως διαδεδομένη άποψη μεταξύ αξιωματούχων του ΔΝΤ- και της διοίκησης Τραμπ- ότι το ΔΝΤ ξεπέρασε τον εαυτό του με την Ελλάδα.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα το Ταμείο βλέπει την ευθύνη για την αποκατάσταση της οικονομικής υγείας της χώρας ως κάποια που ανήκει πρωταρχικά στην Ευρώπη, η οποία αυτή τη στιγμή καλύπτει το 80% του ελληνικού χρέους.

Αν και η απάντηση του ΔΝΤ έρχεται να διαψεύσει τις σχετικές αναφορές, ωστόσο στην Εαρινή Σύνοδο του Ταμείου εκφράστηκαν διαφορετικές θέσεις από πολλά κράτη μέλη για το εάν το Ταμείο πρέπει να εμπλακεί ή όχι σε ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ