ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τόμσεν : Καλοδεχούμενη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Τόμσεν : Καλοδεχούμενη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές
IMF

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε την επικείμενη επάνοδο της Ελλάδος στις αγορές ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν με δηλώσεις που έκανε σήμερα από το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Ο Τόμσεν ανέφερε πως η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους έχει ήδη συνταχθεί και σταλεί στα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ και πως θα εξεταστεί στις 20 Ιουλίου, όταν και θα εξεταστεί το επί της αρχής πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα ύψους έως 2 δισ. ευρώ!

«Αυτό γίνεται για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η Ελλάδα να σταθεί μόνη της, χωρίς να χρειάζεται το ΔΝΤ και τον ESM και να έχει ξανά πρόσβαση στις αγορές. Αυτό επιδιώκουμε να πετύχουμε. Εάν η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει να βγαίνει στις αγορές αυτό θα είναι βεβαίως καλοδεχούμενο», ανέφερε ο Δανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Να σημειωθεί πως η δήλωση Τόμσεν διαφέρει αισθητά από εκείνη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος χαρακτήρισε πρόωρη την έξοδο της χώρας στις αγορές και πρότεινε να προηγηθούν εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις.

Σε κάθε περίπτωση πηγές προερχόμενες από την πλευρά των Ευρωπαϊκών θεσμών δείχνουν να προσυπογράφουν τα λεγόμενα Τόμσεν, δεδομένου ότι θεωρούν πως η άνοδος των επιτοκίων των γερμανικών ομολόγων δείχνει πως ο χρόνος για μια επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδος στις αγορές είναι «συγκεκριμένος» και δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ