ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπόθεση Μουζάλα: Γυναίκα, μπικίνι, τραγικό...

Υπόθεση Μουζάλα: Γυναίκα, μπικίνι, τραγικό...
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η εσωτερική πολιτική αστάθεια των τελευταίων ωρών θυμίζει εικόνες κωμωδίας του παλιού ελληνικού κινηματογράφου...

Εν μέσω σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων, εν μέσω μιας κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του βρήκαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν καμαρωτοί - καμαρωτοί με τη γυναίκα είδωλο του Χόλυγουντ.

Σα να λέμε «Γυναίκα, μπικίνι τραγικό», παραφράζοντας τον πράκτορα Θ.Β.

Τραγικό αν σκεφτεί κανείς ότι η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο κι ο Τσίπρας πάει στη Σύνοδο με δυο εκ των βασικών υπουργών να τελούν υπ’ ατμόν.

Στην τρέχουσα Σύνοδο Κορυφής είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Ελλάδα έχει χάσει το ματς από τα αποδυτήρια, μιλώντας με όρους ποδοσφαιρικής ορολογίας.

Εδώ ακριβώς ισχύει αυτό που λέμε: χειρότερα δεν μπορούσε να πάει...

Τι προσδοκίες μπορεί να έχει μια χώρα όπου εν μέσω κορύφωσης της προσφυγικής κρίσης, δύο εκ των βασικών υπουργών της, ο επί της Εθνικής Άμυνας και ο επί της Μεταναστευτικής Πολιτικής βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης;

Οι λάθος χειρισμοί της στενής ομάδας του μεγάρου Μαξίμου τόσο στο ζήτημα των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών, όσο και στα εθνικά θέματα έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα όχι μόνο στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό αλλά και στη βάση της ελληνικής κοινωνίας.

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη μια κυβέρνηση «παρατηρητών» που επιδίδεται στο... trainspotting, χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης.

Ακόμα πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι ο «κομπάρος» έχει σαρώσει τα πάντα, ήδη από την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής και η Ε.Ε. τον πληρώνει ακριβά για να μπει από την... πίσω πόρτα στην Ένωση.

Την ίδια ώρα που ο «κομπάρος» αλωνίζει στο Αιγαίο τοποθετώντας ακόμα και τοποτηρητές στα ελληνικά νησιά η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ψάχνει ακόμα την πολιτική της ταυτότητα.

Η παρορμητική αντίδραση του Πάνου Καμμένου στο γλωσσικό ολίσθημα του Μουζάλα, έχει βάση στο βάθος... Στο πολύ βάθος...

Για όσους δεν έχουν καταλάβει ή κάνουν ότι δεν έχουν καταλάβει, στο προσεχές διάστημα, έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στα αποκαλούμενα Εθνικά Θέματα (Ονομασία Σκοπίων, Κυπριακό, Ελληνοτουρκικά) και η καυτή πατάτα σκάει στα χέρια της αριστερής ή αριστερόστροφης κυβέρνησης.

Ουδείς μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει ποιες ακριβώς είναι οι επίσημες ελληνικές θέσεις επ’ αυτών των ζητημάτων. Είναι οι θέσεις του Τσίπρα, του Καμμένου ή των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ;

Η Ευρώπη αλλάζει, η λεκάνη της μεσογείου αλλάζει, ο χάρτης ξαναγράφεται με νέες ζώνες επιρροής, όπως συνήθως γίνεται κάθε μισό αιώνα...

Τα βουβάλια ξαναγράφουν την Ιστορία και τα βατράχια ασχολούνται με μύγες...

Αν μη, τι άλλο, τραγικό...

*Ο Κώστας Τσιτούνας είναι Διευθυντής του Newsbomb.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ