ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVEBLOG: Ισχυρό προβάδισμα Ανδρουλάκη - Μάχη για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε Παπανδρέου και Λοβέρδο

LIVEBLOG: Ισχυρό προβάδισμα Ανδρουλάκη - Μάχη για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε Παπανδρέου και Λοβέρδο
Εκλέγει πρόεδρο το ΚΙΝΑΛ, διεκδικεί νέο ρόλο στην πολιτική σκηνή INTIME NEWS

Σημαντικό προβάδισμα καταγράφει στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης έναντι των συνυποψηφίων του για την προεδρία του κόμματος. 

Δεύτερος σε ψήφους έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Με τα αποτελέσματα στο 86,49% της ενσωμάτωσης (88,23% - 742 από τα 841 εκλογικά τμήματα), τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 36,86%
  • Γιώργος Παπανδρέου: 27,79%
  • Ανδρέας Λοβέρδος: 26,13%
  • Παύλος Χρηστίδης: 3,22%
  • Χάρης Καστανίδης: 3,00%
  • Παύλος Γερουλάνος: 3,01%

Μαζική και σε επίπεδα ρεκόρ ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 ακριβώς, ωστόσο σε εκλογικά κέντρα όπου έως νωρίς το βράδυ της Κυριακής είχαν σχηματιστεί ουρές, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η εκλογική διαδικασία.

Η αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων -υπολογίζονται σε πάνω από 280.000- ώθησε τους υποψηφίους να αιτηθούν και δεύτερη παράταση, μέχρι τις 21:00, επί της διαδικασίας ψηφοφορίας, λόγω της αυξημένης προσέλευσης που παρατηρείται στα εκλογικά κέντρα. Ωστόσο, αυτό τελικά δεν έγινε.

Σημειώνεται πως νωρίτερα η Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ) είχε αποφασίσει την παράταση για μία ώρα και συγκεκριμένα έως τις 20:00 της διαδικασίας ψηφοφορίας για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από τον υποψήφιο για την προεδρία και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με το οποίο συναίνεσε και η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος. Από τις 7.00 το πρωί είχαν ανοίξει τα 840 εκλογικά τμήματα που είχαν στηθεί σε όλη την Ελλάδα και 22 στο εξωτερικό.

Οι εσωκομματικές εκλογές διεξάγονται σε δύο γύρους, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Παπανδρέου και Παύλο Χρηστίδη να συμμετέχουν στην «κούρσα» για την ηγεσία του κόμματος.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής.

Παρακολουθήστε τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ από το LIVEBLOG του CNN Greece: