ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κοντονής ζητά το βούλευμα για την αποφυλάκιση Φλώρου

Ο Κοντονής ζητά το βούλευμα για την αποφυλάκιση Φλώρου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρου, ζητά υπηρεσιακώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής ζητά το βούλευμα «προς έλεγχο», καθώς το «διατακτικό του βουλεύματος» δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτήματα.

Την ίδια ώρα, η ανακοίνωση στρέφεται και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι τα «βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Νωρίτερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «πρωτοφανή πρόκληση».

«Ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε σε κάθειρξη όχι μόνον για υπεξαίρεση εκατομμυρίων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας. Αποφυλακίστηκε και είναι πλέον ελεύθερος με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση, και συμπληρώνει:

«Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της».

Ολοκληρώνοντας, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει: «Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ