ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάσκες στα σχολεία: «Παγώνει» μέχρι νεωτέρας ο διαγωνισμός, μετά τη γκρίνια για τις διαστάσεις

Μάσκες στα σχολεία: «Παγώνει» μέχρι νεωτέρας ο διαγωνισμός, μετά τη γκρίνια για τις διαστάσεις
AP Photo/Thanassis Stavrakis, Pool

Μεταξεταστέους… άφησε η ΚΕΔΕ τους αναδόχους του διαγωνισμού για τις σχολικές μάσκες, καθώς με αφορμή το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών, τους ζήτησε να σταματήσουν την παραγωγή τους.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα επανεκκινήσει με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα αποσταλούν από το υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ τονίζει πως αυτό συνέβη «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών».

«Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19», αναφέρει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της.

Το μεγάλο μέγεθος των μασκών που δόθηκαν στους μαθητές σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους χρήστες των κοινωνικών μέσων ενώ αποτέλεσαν και πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Για γέλια και κλάματα» χαρακτηρίζει με ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του, Νάσου Ηλιόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ την προμήθεια με μάσκες στα σχολεία από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «επιτελικό μπάχαλο» και παρομοιάζοντας τις μάσκες με «κουκούλες».


Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Οι μάσκες – κουκούλες που μοίρασε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στους μικρούς μαθητές για το άνοιγμα των σχολείων, όπως φαίνεται από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν για κλάματα και άκρως επικίνδυνες.


Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται το επιτελικό μπάχαλο του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως. Εκτός εάν η Υπουργός μας ενημερώσει ότι ο μέσος όρος των μασκών ήταν στο σωστό μέγεθος.

Οι παλινωδίες των κ. Μητσοτάκη – Κεραμέως είναι αυτές που τροφοδοτούν τις επικίνδυνες συνομωσιολογικές θεωρίες. Τους καλούμε επιτέλους να σοβαρευτούν και να προχωρήσουν στην απαραίτητη προμήθεια κατάλληλων μασκών για όλους τους μαθητές».

Σε απάντηση στις αντιδράσειςν η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι δεν είναι δικής της αρμοδιότητας η αποστολή και παράδοση των μασκών στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, λέγοντας πάντως ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να παραδοθούν οι μάσκες στα σχολεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ