ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Από «ανορθογραφία» το πρόβλημα που προέκυψε με το μέγεθος της μάσκας στα σχολεία

Πέτσας: Από «ανορθογραφία» το πρόβλημα που προέκυψε με το μέγεθος της μάσκας στα σχολεία
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς τα προβλήματα που κάποιοι προεξοφλούσαν», είπε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε φέτος η σχολική χρονιά, ενώ απέδωσε σε «ανορθογραφία» το πρόβλημα που προέκυψε με το μέγεθος της μάσκας που διανεμήθηκε στους μαθητές.

Συγκεκριμένα, είπε για το θέμα:

«Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπήρξε μια ανορθογραφία. Αυτή που αφορούσε το μέγεθος ενός σημαντικού αριθμού από τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα παιδιά μας. Τι ακριβώς έγινε, έχει διευκρινιστεί από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Φυσικά, η ευθύνη είναι συλλογική.

Και η ανορθογραφία αυτή διορθώθηκε.

Πρώτον, σταμάτησε αμέσως η παραγωγή των μασκών μεγάλου μεγέθους. Και, δεύτερον, οι μάσκες που είχαμε πει ότι θα δοθούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, θα δοθούν κανονικά χωρίς καμία παραπάνω επιβάρυνση για τον Έλληνα φορολογούμενο».

Αναφερόμενος στην εικόνα της πανδημίας στη χώρα, τόνισε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Το πρόβλημα είναι μπροστά μας, είναι δυναμικό, και εξελίσσεται». «Ορισμένες περιοχές βρίσκονται ήδη στο πορτοκαλί και οφείλουμε να κινηθούμε πριν ανάψει το κόκκινο. Ανάμεσά τους και η Περιφέρεια Αττικής που βρίσκεται σήμερα μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου», είπε υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση πήρε και θα παίρνει, κάθε φορά, όποια μέτρα χρειάζονται».

«Η αποκλιμάκωση πρέπει να έχει συνέπεια»

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, είπε πως η απόσυρση του «Ορούτς Ρέιτς» είναι ένα πρώτο θετικό βήμα. Η αποκλιμάκωση όμως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια, τόνισε.

«Δεν γίνεται να διακηρύττεις ότι διαβουλεύεσαι και ταυτόχρονα να επιβουλεύεσαι. Ούτε να λες ότι συνομιλείς, την ώρα που συνεχίζεις να απειλείς.

Η δική μας θέση υπήρξε ξεκάθαρη και παραμένει σταθερή. Ισχύει αυτό το οποίο έχει πει πολλές φορές ο πρωθυπουργός: 'Τέλος των προκλήσεων, αρχή των συζητήσεων'», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπο».

«Εφόσον λοιπόν η διάθεση αποκλιμάκωσης από πλευράς της Τουρκίας δεν είναι προσχηματική, η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διερευνητικές επαφές για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, από το σημείο που διεκόπησαν τον Μάρτιο του 2016 με υπαιτιότητα της Τουρκίας».

Επίσης, ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στην κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας από το απόγευμα της Πέμπτης, συνέστησε προς όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από το απόγευμα της Πέμπτης και να ενημερώνονται για την κατεύθυνση του φαινομένου, ενώ τόνισε ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ύψιστη ετοιμότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ