ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις καταγγελίες κατά Παπαγγελόπουλου

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις καταγγελίες κατά Παπαγγελόπουλου
EUROKINISSI

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η αποκάλυψη των καταγγελιών της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, για διαρκείς παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων της, αλλά και απειλές κατά της ιδίας και κατά της οικογενείας της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

“Οι σημερινές σοβαρότατες αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν τις χειρότερες υποψίες μας. Η υπό τον κ. Τσίπρα ομάδα εξουσίας σταθερά επιχειρεί να εγκαθιδρύσει κομματικό κράτος και σύστημα απροκάλυπτης χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Η επίκληση της μόνιμης δικαιολογίας περί “διαπλοκής” μόνον ως ομολογία πράξεων ωμής κατάργησης της διάκρισης των εξουσιών ακούγεται”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος σε ανακοίνωσή του, ύστερα από τα όσα δημοσιεύουν σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής και Βήμα της Κυριακής.

“Ζητάμε την άμεση διαβίβαση στη Βουλή των Ελλήνων της υπόθεσης των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη από τον αρμόδιο Υπουργό Αναπληρωτή της! Ζητάμε επίσης την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να απαντήσει η Κυβέρνηση στα καταλυτικά ερωτήματα που έχουν προκύψει. Η Νέα Δημοκρατία δε θα επιτρέψει τη χειραγώγηση και τρομοκράτηση της Δικαιοσύνης. Και προειδοποιεί: Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη κ. Τσίπρα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από τις παραδοχές που έχει ήδη κάνει ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης με κοινοβουλευτικές και άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του και με τα όσα ο ίδιος δήλωσε αντικρούοντας την αναφορά της εισαγγελέως εφετών Αθηνών, ο κ. Παπαγγελόπουλος στην πράξη “συνομολογεί ότι παρακολουθεί ποινικές προδικασίες, που είναι κατά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μυστικές”, σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι “όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα ανεπίτρεπτων παρεμβάσεων και επίδειξης «πανοπτικού» ελέγχου στη δικαιοσύνη μέσω διαύλων που έχουν, λόγω της προϊστορίας τους, πολύ συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά και συγκροτούν δομή εξουσίας που εξυπηρετεί την κυβέρνηση”.

“Οι συνεχείς, απροκάλυπτες και πρωτοφανείς προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν τέλος”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

“Η ωμή παρέμβαση του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης και δυστυχώς πρώην δικαστικού λειτουργού, που προσπάθησε, με απειλές, πιέσεις και μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές, να επιβάλει στην εισαγγελέα Εφετών τη θέληση της Κυβέρνησης για δικογραφία που χειριζόταν, δεν συνιστά μόνον νομικό ατόπημα αλλά και επικίνδυνη θεσμική εκτροπή και δείχνει με κυνικό τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει καθεστωτική αντίληψη για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, την θέλει απολύτως ελεγχόμενη και τους δικαστικούς λειτουργούς απολύτως υπάκουους”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελέας καταγγέλει υπουργό για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Τι απαντά ο υπουργός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ