ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Το πολύ μέχρι το Σάββατο θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα

Πέτσας: Το πολύ μέχρι το Σάββατο θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα
© Intime p.a.

Το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε πως νωρίτερα σήμερα το πρωί έγινε μια σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως υπάρχει μια πτώση στους δείκτες κρουσμάτων και νοσηλειών, ωστόσο αυτή δεν είναι ικανοποιητική.

«Η βελτίωση είναι αργή και αυτό έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και ενδεχομένως να καθυστερήσει κι άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν σχολεία, διασκέδαση ή χιονοδρομικά κέντρα.

Δεν θα υπάρχει, επίσης, και δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών από περιφέρεια σε περιφέρεια –κάτι το οποίο θα ισχύσει επίσης μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Ξεκαθάρισε δε, πως δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο ενώ τόνισε πως θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών για να μετακινηθεί ο κόσμος.

Έσπευσε, μάλιστα, να υπενθυμίσει πως στους εορτασμούς στα σπίτια θα πρέπει να είναι μέχρι εννέα

Ερωτηθείς για τη λειτουργία των εκκλησιών, ο κ. Πέτσας είπε ότι χθες έγινε μια καλή συζήτηση του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Πρόσθεσε δε, πως είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Ο εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να αλλάξει το αφορολόγητο με τις αποδείξεις λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν με τις συναλλαγές.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Πέτσας είπε πως η Ελλάδα θα δώσει έμφαση στο θέμα του εμπάργκο όπλων από ευρωπαϊκές χώρες προς την Τουρκία και θα επιμείνει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις τη προηγούμενης Συνόδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ