ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Οι μαθητές όλων των βαθμίδων επιστρέφουν στα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου

Πέτσας: Οι μαθητές όλων των βαθμίδων επιστρέφουν στα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ξεκάθαρος ότι οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα επιστρέψουν στα σχολεία τους στις 11 Ιανουαρίου ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Κυριακής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως το Σάββατο ανακοινώθηκε μια προληπτική κίνηση «για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια».

Εξήγησε δε, πως με την απόφαση του εβδομαδιαίου lockdown διευκολύνονται οι ειδικοί, καθώς θα γνωρίζουν ότι η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως μαζί με τα σχολεία, στις 11 Ιανουαρίου θα επανέλθουν και οι δραστηριότητες που έκλεισαν εκ νέου από σήμερα (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, καταστήματα που λειτουργούσαν με click away και ΚΤΕΟ).

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία «γιατί νοιάζεται αλλά και γιατί μπορεί, εφόσον έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές».

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, πως μέσα στο 2021 η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ξετυλίγει μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από τον κορωνοϊό.

«Πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά», όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξήγησε δε, πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης είτε αυτό είναι φόροι, είτε εισφορές.
Τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ένα σενάριο που ακούγεται πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Πέτσας είπε «νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός, που ξέρει καλύτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ