ΕΛΛΑΔΑ

«Ανοίγουν» οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση τα Σαββατοκύριακα - Τι προβλέπεται αναλυτικά

«Ανοίγουν» οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση τα Σαββατοκύριακα - Τι προβλέπεται αναλυτικά
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στην πιλοτική απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων για προσωπική άσκηση με τη χρήση του κωδικού «6» προχωρά η κυβέρνηση με «αφετηρία» το Σάββατο, 3 Απριλίου, και μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε διά στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, με την επισήμανση πως η απελευθέρωση των μετακινήσεων είναι πιλοτική και θα ανακληθεί εφόσον παρατηρηθούν φαινόμενα μεγάλου συγχρωτισμού.

Στο πλαίσιο συνολικών προσαρμογών στα υφιστάμενα μέτρα κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων -που περιλαμβάνουν και το «άνοιγμα» του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου- οι διαδημοτικές μετακινήσεις με όχημα για προσωπική άσκηση θα επιτρέπονται πλέον, αλλά μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αποσαφήνισε ότι η μετακίνηση οδικώς προς υπαίθριο χώρο μπορεί να γίνεται ανά οικογένεια ή με μέγιστο αριθμό τριών ατόμων στο αυτοκίνητο.

Εντούτοις, παράλληλα διεμήνυσε πως «είναι ξεκάθαρος» ότι οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα οδηγήσουν σε άρση του μέτρου.

«Με μέτρο, με σύνεση, τα Σαββατοκύριακα ώστε να μην χρειαστεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου. Ας βγούμε με μέτρο, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια ή εσωτερικούς χώρους» ανέφερε.

Παραθέτοντας το νέο μείγμα μέτρων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως ζητούμενο των προσαρμογών είναι καλύτερα αποτελέσματα σε υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Μία ανακατανομή δραστηριοτήτων -με περιορισμούς και αυξημένη επιτήρηση και υγειονομική επαγρύπνηση- που θα δώσει ανάσες και θα συνδράμει στο να περιοριστούν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Προϋπόθεση, υπογράμμισε, είναι η ατομική ευθύνη και συμπλήρωσε πως κάθε δραστηριότητα ανοίγει με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας -μάσκες, αποστάσεις και τήρηση των κανόνων υγιεινής- καθώς «η πανδημία εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια της» και το σύστημα Υγείας τελεί υπό πίεση.

«Καμία χαλάρωση, τα μέτρα δεν επιτρέπουν χαλάρωση· πιστεύουμε θα συμβάλουν στον καλύτερο έλεγχο με τη βοήθεια και των προσθετων εργαλείων -αύξηση της ροής των εμβολίων, δωρεάν αξιόπιστα τεστ από ερχόμενη εβδομάδα- αλλά και του γεγονότος ότι βρισκόμαστε πλέον στην άνοιξη» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα - Πώς θα κάνουμε τις αγορές μας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ