ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Στη Βουλή μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση «κορυφής» για την πανδημία

Κορωνοϊός: Στη Βουλή μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση «κορυφής» για την πανδημία
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη Βουλή μεταφέρεται την Παρασκευή 2 Απριλίου, η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης - Αντιπολίτευσης για την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, κατόπιν αιτήματος για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης εκ μέρους της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, στη συζήτηση της Παρασκευής θα μιλήσει πρώτος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και συγκεκριμένα στις 11.00 το πρωί.

Το λόγο θα λάβει αμέσως μετά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Θα ακολουθήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί σύμφωνα με τη δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε τη διεξαγωγή της προ ημερησίως διατάξεως συζήτησης, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, αναφερόμενη στην ανάγκη ύπαρξης αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της στην οικονομία, και επιτιθέμενη στην κυβέρνηση για τους συνολικούς χειρισμούς της.

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρεται στην ανάγκη ύπαρξης αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της στην οικονομία και επιτίθεται στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της παλινωδίες, λανθασμένη στρατηγική του «lockdown - ακορντεόν» και επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημικής κρίσης και του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος.

«Είναι ώρα η Κυβέρνηση να αλλάξει ρότα και να αποδεχθεί διάλογο και συνεννόηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Είναι εθνικά αναγκαίο και επιβάλλεται ένα αποδεκτό και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει ταυτόχρονα πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους δημοσιονομικούς κανόνες που θα ισχύσουν από το 2022, περίοδο επανεκκίνησης, ανάκαμψης των οικονομιών. Ο δρόμος είναι μακρύς, τα προβλήματα είναι μεγάλα και δεν κρύβονται κάτω από το χαλί της τεχνητής όξυνσης που προκαλούν Κυβέρνηση και Αξιωματική αντιπολίτευση», αναφέρει στο αίτημά της για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση η κ. Γεννηματά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ