ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τα πύρινα μέτωπα: Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Μητσοτάκης για τα πύρινα μέτωπα: Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα αναφέρουν και σημειώνουν ότι ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών καθώς αυτές τις δύσκολες ώρες προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Στις 9 το βράδυ θα γίνει έκτακτη ενημνέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής τίθενται όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της επικράτειας, μετά τις τελευταίες δυσοίωνες προβλέψεις που αναφέρονται στον χάρτη επικινδυνότητας τον οποίο εξέδωσε η Πολιτική Προστασία για την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον χάρτη, για αύριο Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021, προβλέπεται:

  • Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τα νησιά της ΠΕ Ρόδου.
  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο της Γενικής Επιφυλακής, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Παραμένει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ