ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Παπανδρέου: Από την Πόλη έρχεται και ανοίγει τα χαρτιά του

Γιώργος Παπανδρέου: Από την Πόλη έρχεται και ανοίγει τα χαρτιά του
INTIME

Σήμερα το απόγευμα εκτός απροόπτου ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίγει τα χαρτιά του για να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις σε ό,τι αφορά την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο πρώην πρωθυπουργός όπως λένε συνεργάτες του με το που θα επιστρέψει το απόγευμα από την Κωσταντινούπολη, όπου παρακολούθησε συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη αλλά είχε και συνάντηση με το δήμαρχο της Πόλης, αναμένεται να ανακοινώσει την τελική του απόφαση για να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, γυναίκα, πρώην βουλευτής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και άμεση συνεργάτιδα της απερχόμενης προέδρου, Φώφης Γεννηματά, συλλέγει υπογραφές από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε μέχρι την Πέμπτη, οπότε εκπνέει η διορία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, να μπορέσει να τις καταθέσει σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος.

Μεταξύ των υπογραφών που έχουν συλλεγεί συγκαταλέγονται πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έχουν ενταχθεί στο Κίνημα Αλλαγής.


Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να συλλέξει 5.000 υπογραφές μελών ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος Παπανδρέου θέλοντας να μη διχάσει την βάση του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ απευθύνεται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από τα οποία πιστεύει ότι ένας μεγάλος αριθμός θα δηλώσει υποστήριξη στο πρόσωπό του.

Λοβέρδος: Δεν αποσύρω την υποψηφιότητά μου

Ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ακόμα και αν συνυποψήφιός του είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, εμφανίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, δεν περίμενε ότι μπορεί να έχει αντίπαλο τον κ. Παπανδρέου και πως ένας άνθρωπος με τη δική του πορεία, θα θελήσει να κάνει κάτι άλλο.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, η οποία διήρκησε 2 με 2,5 λεπτά, του είπε ότι ως πρώην πρόεδρος έχει ρόλο στήριξης της Φώφης Γεννηματά μαζί με τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να εγγυηθούν τη σοβαρότητα της διαδικασίας.

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε πως ούτε για ένα λεπτό δεν σκέφτηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να το σκεφτεί ή να το σκέφτηκε να κάνει πίσω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ