ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ - Βασίλης Κεγκέρογλου: Αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία

ΚΙΝΑΛ - Βασίλης Κεγκέρογλου: Αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποσύρεται από την κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής ο Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, «όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας».

Με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Ηρακλείου επισημαίνει:

Απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης προέδρου».

Όπως αναφέρει, προτεραιότητα του είναι η ενότητα, η μαζική συμμετοχή και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Παράλληλα μέσα στην ανακοίνωση τονίζει πως «είναι αυτονόητο ότι οι υπογραφές ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βασίλη Κεγκέρογλου:

«Η υποψηφιότητά μου, αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την ασθένεια της προέδρου μας, στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως την διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Όπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Αξιολογώντας, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες, συντρόφους και συντρόφισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνη τους με κάθε πολιτική μου ενέργεια και πράξη.

Είναι αυτονόητο ότι οι υπογραφές ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται. Η επιλογή του νέου Προέδρου είναι απόφαση του καθένα και της καθεμιάς που θα συμμετέχει στις εκλογές. Βασικό κριτήριο είναι η δυνατότητα κάθε υποψηφίου να αντιπολιτευθεί υπεύθυνα και δυναμικά την Κυβέρνηση της Ν.Δ και να αντιπαραθέσει την αυτόνομη πολιτική μας ταυτότητα και ολοκληρωμένη πρόταση στην αδύναμη, ανεπαρκή και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Να κάνει τη Δημοκρατική Παράταξη και πάλι Πρωταγωνιστή.

Καλώ όλους και όλες που αναζητούν ένα αύριο με βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη να συμμετέχουν στις εκλογές.

Κάθε ψήφος μάς δίνει δύναμη»!

Συνεχίζει ο Λοβέρδος

Στον αντίποδα, συνεχίζει να διεκδικεί την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε δηλώσεις του σήμερα, Πέμπτη, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του σε μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάρτησή του, από την Κρήτη όπου βρίσκεται, ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει ότι το σενάριο αυτό θα καταστραφεί με τη δική του υποψηφιότητα.

«Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που μπροστά μου λανσάρεται ως δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ ίσως και Βαρουφάκη», τονίζει στην ανάρτησή του ο κ. Λοβέρδος.

Παπανδρέου: Συγκεντρώνει υπογραφές και έχει επαφές

Με τηλεφωνήματα, συναντήσεις και επαφές ξεκινάει ο Γιωργος Παπανδρέου καθώς μετά τη χθεσινή του απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, σήμερα νωρίς στο πρωί στο γραφείο του έχουν σπεύσει συνεργάτες του, οι οποίοι προετοιμάζουν το πρόγραμμα, τις θέσεις, τις προτάσεις και τη στρατηγική μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές 5 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και μέχρι το πρωί σήμερα, Πέμπτη, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκεντρώσει πάνω από 12.000 υπογραφές, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα στην ηγεσία του κινήματος.

Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου έχουν καταγράψει μέχρι 80 μέλη της κεντρικής επιτροπής τα οποία είναι μαζί του, ενώ σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας, όπως λένε συνεργάτες του, γύρω στους οκτώ βουλευτές δηλώνουν την πρόθεσή τους να συνταχθούν μαζί του. Σήμερα μέχρι τις έξι η ώρα που εξαντλείται η προθεσμία για τις υπογραφές, ο κ. Παπανδρέου θα καταθέσει, όπως όλοι οι άλλοι σύμφωνα με την κομματική υποχρέωση που έχουν, τις δικέ του υπογραφές που έχει συγκεντρώσει για να είναι και τυπικός στις καταστατικές διαδικασίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα ξεκινήσει και επισκέψεις είτε σε χώρους δουλειάς, είτε σε σωματεία, αλλά θα δώσει και έμφαση με περιοδείες που θα κάνει για να συναντήσει στελέχη και απλό κόσμο από όλη την επικράτεια. Όπως εξήγησε άλλωστε, μιλώντας χθες το βράδυ, πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του, στα στελέχη που είχαν συγκεντρωθεί στο Ίδρυμα «Γεώργιος Παπανδρέου», το στοίχημα είναι να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ και για αυτό ανέλαβε ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μπαίνουμε σε μία μεγάλη μάχη» τόνισε ο κύριος Παπανδρέου «το θετικό σοκ που δημιουργήσαμε θα πρέπει να το συνεχίσουμε για να σηκώσουμε την παράταξη πιο ψηλά και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας και με την παράδοσή μας και με την ιστορία μας» εξήγησε, κάτι που σημαίνει πως ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να συναντηθεί και με τον κ. Σημίτη, που είχε διαγράψει από το κόμμα και με τον κ. Βενιζέλο, για τον οποίο θεωρεί ότι έπαιξε βασικό ρόλο στην ανατροπή του από πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ