ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Δεν περνάει η «φασόν» αξιολόγηση – Ήδη 8.000 σχολεία εφαρμόζουν τον νόμο

Κεραμέως: Δεν περνάει η «φασόν» αξιολόγηση – Ήδη 8.000 σχολεία εφαρμόζουν τον νόμο
INTIME/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Περισσότερα από 8.000 σχολείαδηλαδή το 60% επί του συνόλου των σχολικών μονάδων, έχουν εφαρμόσει το νόμο της αξιολόγησης, δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως ενώ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να προτρέπουν τους εκπαιδευτικούς να παρανομούν και να τους υποδεικνύουν αξιολόγηση «φασόν».

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν «έτοιμα-φασόν» κείμενα για την αξιολόγηση, καθώς πρόκειται για προσωποποιημένη διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε μόλις 4 τμήματα είναι κλειστά στα 80.000 τμήματα σε όλη την Ελλάδα, «πάμε πολύ καλά αλλά δεν εφησυχάζουμε και είμαστε σε επιφυλακή».

Όπως είπε τον Σεπτέμβριο, είχαμε λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά απ’ ότι τον Αύγουστο και αυτό οφείλεται στο πρωτόκολλο που εφαρμόζουν αποτελεσματικά εκπαιδευτικοί μαθητές και γονείς.

«Τον Αύγουστο γίνονταν 400.000 τεστ συνολικά μέσα στην εβδομάδα, από τον Σεπτέμβριο γίνονται 1,2 εκατομμύρια τεστ την εβδομάδα μόνο από παιδιά», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, είπε ότι στους καθηγητές το ποσοστό εμβολιασμού, είναι πάνω από 92% και στους φοιτητές πάνω από 75%, αν και υπάρχουν πολλά τμήματα με ποσοστό εμβολιασμού φοιτητών πάνω από 90%.

Μιλώντας για τις κινητές μονάδες εμβολιασμού που λειτουργούν στα πανεπιστήμια είπε ότι δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση, καθώς οι πιο πολλοι είναι εμβολιασμένοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ