ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Μόνη άμυνά μας απέναντι στην πανδημία που επιφυλάσσει εκπλήξεις

Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Μόνη άμυνά μας απέναντι στην πανδημία που επιφυλάσσει εκπλήξεις
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η προσοχή πρέπει να στραφεί σε αυτούς που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί μπορεί ακόμη να φοβούνται. INTIME NEWS

Στο φόντο της ανατροπής που πιθανώς να δημιουργήσει στα δεδομένα της πανδημίας η μετάλλαξη Όμικρον, νέο μήνυμα για τους εμβολιασμούς με έμφαση στην αναγκαιότητα της ενισχυτικής δόσης, απηύθυνε από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός.

Στη συζήτηση που είχε με νέους στο πλαίσιο του προσυνεδρίου του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Να ενθαρρύνω περισσότερο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν το βήμα».

Πρόσθεσε δε, εμφατικά:

«Να μιλήσουν με οικογενειακούς γιατρούς και φαρμακοποιούς. Να καταλάβουν ότι σήμερα το εμβόλιο είναι η μόνη άμυνα που έχουμε απέναντι σε μια πανδημία, που όπως βλέπετε κάθε μέρα μας επιφυλάσσει και νέες εκπλήξεις. Και όσοι δεν έχετε κάνει ακόμα την 3η δόση – οι πιο ηλικιωμένοι – από τη στιγμή που το σύστημα σας δώσει τη δυνατότητα παρακαλώ μην το καθυστερήσετε».

«Δεν υπάρχει διχασμένη κοινωνία»

Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τις παρατηρήσεις των νεαρών συνομιλητών του, με ορισμένους εξ’αυτών να διαπιστώνουν σύνδεση της ενίσχυσης του ρυθμού επιχείρησης «Ελευθερία» με την λήψη μέτρων.

Ο πρωθυπουργός υπερθεμάτισε ότι αναπαράγονται στερεότυπα, όπως τα περί διχασμού μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων:

«Τον τελευταίο μήνα κλείστηκαν 500.000 πρώτα ραντεβού. Δεν υπάρχει λοιπόν μια διχασμένη κοινωνία. Υπάρχει μία μεγάλη πλειοψηφία που έχει επιλέξει τον εμβολιασμό, υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και πιστεύω ότι μπορούν να πειστούν και υπάρχουν ναι αι κάποιοι, οι οποίοι ξέρουμε ότι μάλλον δεν θα πειστούν με τίποτα».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η προσοχή πρέπει να στραφεί σε αυτούς που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί μπορεί ακόμη να φοβούνται.

«Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μία κατανόηση και με προσωπική επαφή και εκεί ακριβώς η βοήθεια των φαρμακείων είναι σημαντική, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στα Ιωάννινα δεν βρίσκονται ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα και απηύθυνε κάλεσμα προς τους φορείς της αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας αλλά και των ΜΜΕ, να συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο ισχυρό μήνυμα από τις ιστορίες των συμπολιτών μας, οι οποίοι αναρρώνουν μετά από μία αφόρητη περιπέτεια στις εντατικές και έρχονται και μας λένε τώρα «μακάρι να ήξερα τι θα περνούσα. Θα είχα κάνει το εμβόλιο νωρίτερα», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ