ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στις 10 το βράδυ η τηλεμαχία των υποψηφίων - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στις 10 το βράδυ η τηλεμαχία των υποψηφίων - Απών ο Γ. Παπανδρέου
Σε συνολικά πέντε θεματικές ενότητες θα κληθούν να απαντήσουν οι πέντε από τους συνολικά έξι υποψήφιους που συμμετέχουν στο debate. INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Για τις 22:00 απόψε είναι προγραμματισμένο το προεκλογικό debate των πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Ως γνωστόν ο Γιώργος Παπανδρέου διαφώνησε με το μοντέλο, τους όρους και το περιεχόμενο της τηλεμαχίας και λίγο πριν τη διεξαγωγή του θα έχει ανοικτή συζήτηση- debate με νέους στο κέντρο της Αθήνας, ενώ νωρίτερα το απόγευμα θα μιλήσει στην Αργυρούπολη.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης, πρόκειται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Γιώργου Κουβαρά (ACTION24), Παύλου Τσίμα (ΣΚΑΪ), και Τάσου Παππά (ΕΦΣΥΝ). Τον συντονισμό της τηλεμαχίας θα έχει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, Αντριάνα Παρασκευόπουλου.

Όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στους υποψήφιους, οι τρεις δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν παραπάνω της μιας ερωτήσεις, καθώς και να ζητήσουν διευκρινήσεις επί των απαντήσεων των υποψηφίων.

Η συζήτηση και οι ερωτήσεις θα αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

α)Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας -Οικονομική κρίση -Κλιματική αλλαγή -Ενεργειακή κρίση -Δημογραφικό

β)Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα - Η σχέση με την Τουρκία - Μεταναστευτικό

γ)Δημοκρατία - Θεσμοί - Δικαιοσύνη - Πολιτικό Σύστημα - Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση - Νέες τεχνολογίες.

δ) Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό- Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες - Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ - Το μέλλον της παράταξης- Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία- Η επόμενη μέρα.

ε) Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι υποψήφιοι με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας θα μπορούν να σχολιάζουν για σχεδόν ένα λεπτό τις απαντήσεις των συνυποψηφίων τους.

Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με απευθείας διάλογο μεταξύ τους. Εκεί ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να ρωτήσει όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί και εκείνος να απαντήσει.

Όλες οι απαντήσεις των πέντε υποψηφίων δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το ενάμισι λεπτό καιοι ερωτήσεις των δημοσιογράφων το μισό λεπτό.

Γερουλάνος στο CNN Greece: Οι πολίτες έχουν κουραστεί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Είμαστε η εναλλακτική λύση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ