ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο CNN Greece για εκφοβισμούς υγειονομικών: Ό,τι προβλέπει ο νόμος - Kανένας συμβιβασμός

Οικονόμου στο CNN Greece για εκφοβισμούς υγειονομικών: Ό,τι προβλέπει ο νόμος - Kανένας συμβιβασμός
Αυστηρό μήνυμα εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ΑΠΕ - ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Αυστηρό μήνυμα εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τις καταγγελίες υγειονομικών για εισβολές στα νοσοκομεία ομάδων με ακροδεξιά χαρακτηριστικά που εκφοβίζουν γιατρούς και νοσηλευτές προκειμένου να αποτρέψουν τις διασωληνώσεις ασθενών.

Ερωτηθείς από το CNN Greece πως σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το φαινόμενο ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «ότι προβλέπει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις χωρίς κανένα ίχνος συμβιβασμού», διαμήνυσε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε δε: «Με τους νόμους και τα όργανα της συντεταγμένης Πολιτείας. Είναι απολύτως σαφές σε ότι αφορά στην εφαρμογή των μέτρων υπάρχει ένα συγκεκριμένο κυρωτικό πλαίσιο, αυστηρό. Υπάρχουν τα εντεταλμένα όργανα, της ελληνικής Πολιτείας, με την Ελληνική Αστυνομία να σηκώνει ένα πολύ μεγάλο βάρος προς την κατεύθυνση αυτή, που κάνουν ελέγχους και που επιβάλλουν κυρώσεις».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews οι υγειονομικοί έχουν στείλει επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο ζητώντας την παρέμβαση του, καθώς τα περιστατικά αρχίζουν και διαλαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται επεισόδιο που καταγράφηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Ηταν τον περασμένο Αύγουστο όταν περίπου 25 άτομα εφόρμησαν στους χώρους του νοσοκομείου, και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, έφτασαν, προπηλακίζοντας υγειονομικούς στην πνευμονολογική κλινική, ζητώντας να μην διασωληνωθεί μια ασθενής.

Παρέμβαση Εισαγγελίας

Στο μεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Real News που έκανε λόγο για εφόδους οργανωμένων ομάδων αντιεμβολιαστών μέσα στα νοσοκομεία επιχειρώντας να αποτρέψουν διασωληνώσεις ασθενών διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Ιωακείμ Κασωτάκης, θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίασης των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοιού και βίας κατά υπαλλήλων.

Παρέμβαση Εισαγγελίας για τις εφόδους αντιεμβολιαστών σε νοσοκομεία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ