ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Αυστραλία - Πρώτος ο Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Αυστραλία - Πρώτος ο Παπανδρέου
ΙΝΤΙΜΕ

Πρώτη πρωτιά στην Αυστραλία για τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Συγκριμένα, σε σύνολο 108 ψήφων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

  • Γιώργος Παπανδρέου (54), 50%
  • Νίκος Ανδρουλάκης (12), 11.1%
  • Παύλος Γερουλάνος (2), 1.85%
  • Χάρης Καστανίδης (3), 2.78%
  • Παύλος Χρηστίδης (3), 2.78%
  • Ανδρέας Λοβέρδος (34), 31.48%

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στις κάμερες ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε:

«Με τη ψήφο και τη συμμετοχή μας μεγαλώνουμε την παράταξη και την κάνουμε ισχυρή. Δίνουμε ελπίδες στους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας». Ακόμη σημείωσε πως «θα δώσουμε προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας», ενώ έστειλε το μήνυμα πως «σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος».

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι

Σύμφωνα με την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), στην Ελλάδα οι κάλπες θα είναι ανοικτές από 7:00 έως 19:00, ενώ οι ώρες λειτουργίας των εκλογικών τμημάτων στις χώρες του εξωτερικού είναι οι εξής:

  • Στα εκλογικά τμήματα της Κύπρου από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα
  • Στα εκλογικά τμήματα των χωρών της Ε/Ε από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
  • Στα εκλογικά τμήματα της Αγγλίας από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα
  • Στα εκλογικά τμήματα των ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00 τοπική ώρα
  • Στα εκλογικά τμήματα του Καναδά Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής. Όλοι όσοι ψηφίσουν καταβάλλουν συνδρομή τριών (3) ευρώ, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα διεξαγωγής της διαδικασίας. Δικαίωμα ψήφου δεν έχουν πολίτες που είναι εγγεγραμμένα μέλη άλλου κόμματος.

Στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να ψηφίσουν πρέπει να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο με το έγγραφο ταυτοποίησης τους και αφού μπουν στο παραβάν με το ψηφοδέλτιο και τον φάκελο που θα τους δοθεί από την Εφορευτική Επιτροπή, να σημειώσουν έως έναν (1) σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου που επιθυμούν. Έπειτα, μόλις τοποθετήσουν το ψηφοδέλτιο στον φάκελο, τον δίνουν στον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος τον σφραγίζει και τον μονογράφει. Τέλος, οι ψηφοφόροι ρίχνουν τον φάκελο στην κάλπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ