ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: 400 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο για στήριξη νοικοκυριών - επιχειρήσεων

Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: 400 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο για στήριξη νοικοκυριών - επιχειρήσεων
Αναμένεται δήλωση του πρωθυπουργού για τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια

Tην πρόθεση της κυβέρνησης να διαθέσει τον Ιανουάριο ακόμη 400.000.000 ευρώ, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το βάρος δίνεται, προφανώς, στην ανακούφιση των νοικοκυριών μας. Συνδράμουμε, όμως, και τις επιχειρήσεις ώστε να παραμείνουν σε τροχιά ανάπτυξης, διατηρώντας τις πολύτιμες θέσεις εργασίας. Και, κυρίως, για να μην αυξηθεί το κόστος παραγωγής και αυτό να μετακυληθεί, με τη σειρά του, στις τιμές των προϊόντων».ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα πλαισιωθεί και από ένα άλλο, που αφορά συνολικά την εξοικονόμηση ενέργειας. Με βάση αυτό, θα επιδοτείται η αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες και στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται. Στόχος μας, όπως είπε, όλα τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό.

«Συνεχίζουμε, λοιπόν, ν’ απαντάμε στις προκλήσεις του σήμερα, χτίζοντας ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο αύριο για όλους. Με μέτρα αποτελεσματικά, αλλά και λογικά. Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε και στη νέα χρονιά. Με αυτοπεποίθηση, τόλμη και δύναμη. Γιατί μπορεί τα δύσκολα να είναι γύρω μας. Αλλά τα καλύτερα είναι μπροστά μας» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ