ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Παπακώστα: Θα ήταν πρότυπο υπουργού στην ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για Παπακώστα: Θα ήταν πρότυπο υπουργού στην ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη
Η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε «ορδές τροχονόμων» να επιβάλουν πρόστιμα στους ακόμα και τώρα εγκλωβισμένους οδηγούς λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα». INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καυστικό είναι το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τις δηλώσεις της βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, Κατερίνας Παπακώστα, η οποία μετά από τον εγκλωβισμό εκατοντάδων πολιτών στην Αττική Οδό επέρριψε ευθύνες στους πολίτες που πήγαιναν στις δουλειές τους, «αφού η κυβέρνηση ούτε είχε προνοήσει για τηλε-εργασία, ούτε καν τους είχε προειδοποιήσει», όπως αναφέρουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κυρία Παπακώστα ζήτησε «ορδές τροχονόμων» να επιβάλουν πρόστιμα στους ακόμα και τώρα εγκλωβισμένους οδηγούς λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Μάλιστα παρουσίασε και σχετικό σχέδιο, όπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου: «από σήμερα που τα αυτοκίνητα είναι εκεί παροπλισμένα να κάνουν ελέγχους (ενν. οι «ορδές»…), και όσοι δεν έχουν αλυσίδες πρόστιμο, ώστε στην επόμενη κακοκαιρία να το σκεφτούν διπλά και τριπλά και δεκαπλά».

«Πραγματικά βρίσκουμε την ιδέα της εξαιρετική και πρωτότυπη. Για να την βοηθήσουμε, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε δύο παραπάνω μέτρα ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη. Να επιβληθούν πρόστιμα σε όσους κόπηκε το ρεύμα επειδή άναψαν πολλά σώματα στο σπίτι τους για να ζεσταθούν, και επιβάρυναν έτσι το δίκτυο. Ή να επιβληθούν πρόστιμα στους 200 εγκλωβισμένους στο τρένο, γιατί δεν φρόντισαν να έχουν μαζί τους εξοπλισμό ορειβασίας για να απεγκλωβιστούν μόνοι τους», σχολιάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, εκφράζοντας τη σαρκαστική απορία πώς αυτό το «ταλέντο» ξέφυγε από την προσοχή του κ. Μητσοτάκη.

«Η κυρία Παπακώστα θα ήταν πρότυπο υπουργού Πολιτικής Προστασίας στην ανάλγητη κυβέρνησή του», συμπληρώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η δήλωση Κατερίνας Παπακώστα που προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων και η απάντησή της

Mιλώντας την Τρίτη στον ραδιοσταθμό των Τρικάλων «Ζυγός FM 100» αναφερόμενη στην ατομική ευθύνη, η κυρία Παπακώστα είπε να κοπούν πρόστιμα στους οδηγούς που δεν είχαν αλυσίδες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζει το trikalavoice.gr, είπε επί λέξει «να βγουν ορδές τροχονόμων και από σήμερα που τα αυτοκίνητα είναι εκεί παροπλισμένα και να κάνουν ελέγχους, όσοι δεν έχουν αλυσίδες πρόστιμο, ώστε στην επόμενη κακοκαιρία να το σκεφτούν διπλά και τριπλά και δεκαπλά».

Μετά και το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της, η ίδια επανήλθε στο θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα σήμερα, πως ΜΜΕ των Τρικάλων απομόνωσε μία φράση μου διάρκειας δέκα δευτερολέπτων, από συνέντευξη μου συνολικής διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, που παραχώρησα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣ, σχετικά με τη σφοδρή κακοκαιρία "ΕΛΠΙΣ" που έπληξε την Αττική το τελευταίο εικοσιτετράωρο και την προώθησε σε πλείστα ΜΜΕ. Από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης μου μίλησα για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα, όπου και αν αυτές ανήκουν, τόσο από πλευράς Πολιτείας, όσο και από πλευράς της διαχειρίστριας εταιρείας – "ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ"».

Η ίδια υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της έχει αποδείξει πως και ξέρει και μπορεί, να αποδίδει τις σχετικές ευθύνες, όταν και όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο».

«Στο πλαίσιο λοιπόν της γενικότερης απόδοσης ευθυνών αναφέρθηκα και στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης, όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας εκπαιδευτικής κουλτούρας και οδηγικής συμπεριφοράς όλων μας, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιας έκτασης και φύσης έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση δεν αναφέρθηκα στους εγκλωβισμένους οδηγούς, αλλά στη δυνατότητα επιβολής προστίμου στο μέλλον και αφού προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση, στις περιπτώσεις, όπου οδηγοί κινούνται με τα αυτοκίνητα τους χωρίς τη χρήση αλυσίδων, παρά τις σχετικές ενημερώσεις και ειδοποιήσεις της Πολιτείας, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους συμπολίτες τους, όπως ακριβώς συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα σύγχρονα κράτη του κόσμου».

Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι «προς αποκατάσταση της αλήθειας δύναται, όποιος επιθυμεί, να παρακολουθήσει ολόκληρη τη συνέντευξή της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ