ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: «Επιβάλλεται άμεση διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς Ανδρουλάκη»

Οικονόμου: «Επιβάλλεται άμεση διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς Ανδρουλάκη»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου INTIME

Άμεση διερεύνηση από την ελληνική Δικαιοσύνη της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την απόπειρα μόλυνσης του κινητού του τηλεφώνου, ζητά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου καλεί παράλληλα κάθε αρμόδια αρχή της Πολιτείας να συνδράμει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη -σχετικά με την απόπειρα μόλυνσης του κινητού του τηλεφώνου, τον Σεπτέμβριο του 2021, από κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης- επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, κάθε αρμόδια αρχή της ελληνικής Πολιτείας οφείλει να συνδράμει, με την τεχνογνωσία της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τη διερεύνηση και διαλεύκανση της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Ανδρουλάκη, τόσο σε ελληνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μετέβη το πρωί της Τρίτης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, στο περιθώριο των αποκαλύψεων της υπόθεσης παρακολούθησης με το λογισμικό «Πήγασος».

Εξερχόμενος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε:

«Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν, δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Είναι δημοκρατικό μου καθήκον. Σε όλη μου την πορεία έμαθα, να αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο. Γιατί η διαφάνεια είναι απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Γι' αυτό, σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με μισόλογα και με υπεκφυγές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ