ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ομολογία ενοχής Μητσοτάκη η παραίτηση Δημητριάδη - Να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό

Τσίπρας: Ομολογία ενοχής Μητσοτάκη η παραίτηση Δημητριάδη - Να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό
"Όλα θα έρθουν στο φως", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ερωτηθείς για την παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της, τόνισε πως έγινε κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κι αποτελεί ομολογία ενοχής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει.

«Κάποια στιγμή οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Γιατί εδώ δεν είναι ένα απλό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Κι όσο κι αν έχει επιχειρήσει αυτές τις ημέρες με τη βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης που έχουν την 108η θέση σε όλο τον κόσμο να κρύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο, το θέμα αυτό ακριβώς επειδή πρόκειται για ζήτημα Δημοκρατίας δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Όλα θα έρθουν στο φως», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ραγκούσης: Η παραίτηση Δημητριάδη δεν θα διασώσει Μητσοτάκη

Στην εκτίμηση πως η παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, δεν θα διασώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη προχωρά ο Γιάννης Ραγκούσης, με ανάρτησή του στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει πως είναι αναγνώριση ενοχής για τις έκνομες παρακολουθήσεις και το επιτελικό παρακράτος που έχουν στήσει.

«Είναι η απόλυτη απόδειξη ότι όλοι τους- Γεραπετρίτης, Οικονόμου, Δημητριάδης και Μητσοτάκης- ψεύδονταν συστηματικά κι οργανωμένα μέχρι σήμερα», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος δημοσιεύει και βίντεο με τα όσα είχε υποστηρίξει πρόσφατα στη Βουλή σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το σύστημα «Predator».

Η ανάρτηση Ραγκούση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ