ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Όσο o Μητσοτάκης σιωπά τόσο επιβεβαιώνει ότι είναι επικίνδυνος

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Όσο o Μητσοτάκης σιωπά τόσο επιβεβαιώνει ότι είναι επικίνδυνος
Από την αξιωματική αντιπολίτευση καλούν τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε κι επισήμως τον Κωστή Χατζηδάκη και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλιστικών, κ. Αλεξόπουλο EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τονίζουν πως ύστερα κι από τα δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο καταρρέει το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζεται πως στο Predator λειτουργούσαν αποσπασμένοι αστυνομικοί και καλούν τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε κι επισήμως τον Κωστή Χατζηδάκη και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλιστικών, κ. Αλεξόπουλο.

«Κάθε Κυριακή οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συμπληρώνουν και νέα κομμάτια στο παζλ των παράνομων παρακολουθήσεων και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την ενοχή του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ αποκαλύπτει ότι το Predator όχι μόνο λειτουργούσε σε χώρους του ελληνικού Δημοσίου, αλλά κι ότι αυτοί που το λειτουργούσαν, ήταν αποσπασμένοι αστυνομικοί, των οποίων τα ονοματεπώνυμα βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Με δυο λόγια το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη πως δήθεν κάποιος άγνωστος ιδιώτης χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό καταρρέει με ονόματα και διευθύνσεις», επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, το μόνο που μένει πλέον στον κ. Μητσοτάκη, «που εδώ και τρεις εβδομάδες κρύβεται από τη Βουλή», είναι να βρει το θάρρος και να δώσει μια απάντηση, αν ισχύει η σημερινή «συγκλονιστική αποκάλυψη» της εφημερίδας Documento πως η ΕΥΠ παραλλήλως με το Predator παρακολουθούσε και με επίσημη επισύνδεση τον τότε υπουργό Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, καθώς και τον επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλιστικών κ. Αλεξόπουλο.

«Αν θέλει να το διαψεύσει, μπορεί πολύ απλώς να ζητήσει στην ΑΔΑΕ να ελέγξει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, που με βάση το νόμο υποχρεούνται να τηρούν αρχείο. Όσο δεν το τολμά και σιωπά τόσο επιβεβαιώνει ότι είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία πρωθυπουργός», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ