ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Οι παρακολουθήσεις ανεβάζουν το «θερμόμετρο» - Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Βουλή: Οι παρακολουθήσεις ανεβάζουν το «θερμόμετρο» - Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Στη Βουλή μεταφέρεται η συζήτηση για την υπόθεση των υποκλοπών ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Νέα συζήτηση για την υπόθεση των υποκλοπών σήμερα Δευτέρα 28/11 στη Βουλή, με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να συνεδριάζει κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ για να καταθέσουν τέσσερα πρόσωπα – κλειδιά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν κληθεί να καταθέσουν ο πρώην Γ.Γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης καθώς και οι κύριοι Λαβράνος, Mπίτζιος και Ντίλιαν.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ η εφημερίδα Documento παρουσίασε μια ακόμη λίστα παρακολουθήσεων -όπως υποστηρίζει- από το Predator, στην οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου και των Νίκης Κεραμέως, Γιάννη Οικονόμου και Ανδρέα Λοβέρδου.

Για ακόμη μια φορά, το δημοσίευμα μιλάει για παρακολουθήσεις μετά από «εντολή Μητσοτάκη».

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων αλλά και το σχόλιο του πρωθυπουργού στην Καλλιθέα ότι «μυρίζουν εκλογές» έχουν ανεβάσει για ακόμη μια φορά το πολιτικό θερμόμετρο στη χώρα μας.

Σε ανακοίνωση – απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κρυπτόμενο πρωθυπουργό
Τόσο η υπόθεση των παρακολουθήσεων όσο και η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη ότι «μυρίζουν εκλογές», ανεβάζουν στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για κρυπτόμενο πρωθυπουργό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε κατηγορήσει νωρίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, υιοθετώντας πλήρως «αναπόδεικτους ισχυρισμούς, επιλογή που συνιστά τραμπισμό αλά γκρέκα».

«Ό,τι και να κάνει ο ηθικός αυτουργός της ασέλγειας απέναντι στη δημοκρατία, ο βασικός υπεύθυνος της λεηλασίας της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των εργαζόμενων, από το πρωτοφανές κύμα της αισχροκέρδειας, πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη κρίση του ελληνικού λαού. Και τότε θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που στο μυαλό του σήμερα μοιάζει με διαφυγή, στη πραγματικότητα είναι “σάλτο μορτάλε”» απάντησε σχετικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε εξαπολύσει «πυρά» και κατά του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, κάνοντας λόγο για «κατασκοπευτικές νουβέλες» που γράφονται για να στηθεί το «αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις απερχόμενες εκλογές» και να «διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα».

Με τη σειρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Το ποιος αγωνία να διασωθεί πολιτικά, αλλά και ποινικά, την επόμενη ημέρα είναι εμφανές και δια γυμνού οφθαλμού».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ σχολίασε με τη σειρά του πως η Διοίκηση και η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να καταλάβουμε ποιος ήταν πίσω από όλα αυτά.

«Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα ούτε στο χάος ούτε στη λάσπη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας από τη Χαλκίδα, είπε:

«Όταν από παντού αναδύεται η βρώμα και η σαπίλα του συστήματος, όπως συμβαίνει με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις που βάζουν στο στόχαστρο τον “εχθρό λαό”, τότε παλεύεις να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο».

Υπενθυμίζεται πως μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και το σχέδιο νόμου για την ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ