ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live: Οι δηλώσεις των ηγετών στη Σύνοδο EUMED-9: Στο επίκεντρο το πλαφόν στην ενέργεια

Live: Οι δηλώσεις των ηγετών στη Σύνοδο EUMED-9: Στο επίκεντρο το πλαφόν στην ενέργεια
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τις δηλώσεις των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED-9).

LIVE οι δηλώσεις των ηγετών στη Σύνοδο EUMED-9

Νωρίτερα, τη δική του παρέμβαση προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να βρει λύση στο θέμα της ενέργειας και του πλαφόν, έκανε την Παρασκευή (09/12) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μτσοτάκης κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής EUMED-9 των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, εστίασε στην ανάγκη εύρεσης μιας λύσης για το πλαφόν στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί στρατηγικά και ενωμένα προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ποσότητες ενέργειας που χρειάζεται.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται να υποστηρίξει τις εταιρείες μας, να προμηθευτούν το αέριο που χρειαζόμαστε από την παγκόσμια αγορά. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά».

Επίσης, τόνισε τον ρόλο που μπορεί να παίξει η παραγωγή υδρογονανθράκων στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και ανέπτυξε το σχέδιο της Ελλάδας για την επιτάχυνση των ερευνών στην επικράτειά της. «Εάν μπορούσαμε να φέρουμε ευρωπαϊκό φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά, αυτό θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ