ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Η κατάθεση του συζύγου της για το Qatar Gate οδηγεί σε νέα πρόσωπα

Εύα Καϊλή: Η κατάθεση του συζύγου της για το Qatar Gate οδηγεί σε νέα πρόσωπα
Σύμφωνα με την εφημερίδα τον πατέρα της Καϊλή ενδέχεται να τον προειδοποίησε τηλεφωνικά ο ίδιος ο Τζόρτζι EUROKINISSI / ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Νέα στοιχεία προκύπτουν καθημερινά για το μεγάλο σκάνδαλο Qatar Gate που πλήττει τις Βρυξέλλες με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον Ιταλό σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, να παραμένουν στο επίκεντρο των ερευνών.

Συγκεκριμένα, ο Τζιόρτζι μιλούσε πολλές ώρες στην κατάθεσή του και φέρεται να επιβεβαίωσε σημαντικά σημεία των πολύμηνων ερευνών. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ιταλικής Corriere Della Sera που αναφέρει ότι η πολύωρη κατάθεσή του ενδέχεται να οδηγήσει τις βελγικές Αρχές στο να επεκτείνουν περισσότερο τις έρευνές τους και σε άλλα πρόσωπα.

Επί δύο ημέρες έδινε πληροφορίες στις ανακριτικές Αρχές του Βελγίου ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, ο οποίος μίλησε για όσα γνώριζε σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς, Qatar Gate που έχει προκαλέσει πολιτικό «σεισμό» στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ιταλικό μέσο ανέφερε ότι ο Τζόρτζι μίλησε για δύο μέρες, τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σάββατο, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα και ως «ποτάμι, που υπερχειλίζει με τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή».

Στο σχετικό δημοσίευμα τονίζεται, παράλληλα, ότι η κατάθεσή του, η οποία γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας των βελγικών αρχών για να ξετυλίξουν την υπόθεση, θα βοηθήσει στην επιβεβαίωση των όσων έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής.

Η επικοινωνία με τον πατέρα της Καϊλή

Στην ιταλική εφημερίδα γίνεται αναφορά και στον πατέρα της Εύας Καϊλή, για τον οποίο σημειώνει ότι ενδέχεται να είχε επικοινωνία με τον Τζόρτζι πριν από τη σύλληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της 44χρονης ευρωβουλευτού συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, καθώς έφυγε από πολυτελές ξενοδοχείο με τσάντα που περιείχε 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την κινητοποίηση των Αρχών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τον πατέρα της Καϊλή ενδέχεται να τον προειδοποίησε τηλεφωνικά ο ίδιος ο Τζόρτζι για το ότι είχε στηθεί επιχείρηση της αστυνομίας έξω από το ξενοδοχείο και επρόκειτο να τον αιφνιδιάσουν.

«Είχε πολλά να πει»

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι -ολοκληρώνει η «Corriere della Sera» - μπορεί να είχε πολλά να πει, και πολλά πρέπει να είπε το Σάββατο, αφού ο ανακριτής Μισέλ Κλας αναγκάστηκε να αναβάλλει τις υπόλοιπες ανακρίσεις για να συγκεντρώσει όλες τις καταθέσεις του.

Το θέμα των ερωτήσεων δεν μπορεί παρά να ήταν αυτό των χρημάτων, που από τη Fight Impunity μπορεί να πέρασαν στην Καϊλή και σε άλλα πρόσωπα, επίσης το θέμα των δραστηριοτήτων της ΜΚΟ που ίδρυσε το 2019 ο Παντσέρι, αμέσως μετά την αποχώρησή του από την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η έρευνα έχει ένα παρακλάδι που φτάνει μέχρι την Ιταλία, όπου η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στην περιοχή του Μπέργκαμο και στο Μιλάνο, όπου έγινε έρευνα στο σπίτι του Τζόρτζι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ