ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Βεβαίως μας φοβάται η Ελλάδα - Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται στο Αιγαίο

Ερντογάν: Βεβαίως μας φοβάται η Ελλάδα - Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται στο Αιγαίο
«Μην κάνετε φασαρίες στο Αιγαίο. Καθίστε ήσυχοι. Μην τα βαζετε μαζί μας» λέει μεταξύ άλλων ο Ερντογάν για την Ελλάδα AP Photo/Burhan Ozbilici

Σε νέες απειλές και προκλήσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το Anadolu και το TRT HABER, o Ερντογάν προειδοποιεί την Ελλάδα για τις προκλήσεις στο Αιγαίο, λέγοντας: «Μην τα βάζετε μαζί μας. Δεν έχουμε καμία διαμάχη μαζί σας στο Αιγαίο».

Ειδικότερα, ο Ερντογάν μίλησε στη νεολαία του Μάρντιν, η ομιλία του οποίου δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής (18/12) στο Κατάρ μαζί με τον Ιμπραχίμ Καλίν, όπου παρακολούθησε τον τελικό του Μουντιάλ.

Κατά τη χθεσινή του ομιλία, απαντώντας σε ερώτηση γιατί «ο ξένος τύπος και ειδικά ο ελληνικός ασχολείται με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και τις επιτυχίες της Τουρκίας. Μήπως φοβούνται;» ο Ερντογάν απάντησε ότι «βεβαίως μας φοβούνται». Επίσης, αναφέρθηκε στο επεισόδιο στο Αιγαίο.

Απόσπασμα από την ομιλία:

«Σήμερα ή χθες στο Αιγαίο κάποιοι προκάλεσαν αναταραχή. Φυσικά οι δικοί μας έκαναν εκείνο που έπρεπε. Μην κάνετε τέτοια. Καθίστε ήσυχοι. Μην τα βαζετε μαζί μας. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να τσακωθούμε μαζί σας στο Αιγαίο.

Εμείς δεν θέλουμε φασαρίες στο Αιγαίο, αλλά είπα στους συνεργάτες μου ότι αν δεν κάθονται ήσυχα (οι Έλληνες), να κάνουν ό,τι χρειάζεται. Ξαφνικά θα σας έρθουμε μια νύχτα. Και μπορούμε να το κάνουμε.

Βεβαίως μας φοβούνται οι Ελληνες. Τι λένε για εμάς; Ότι είναι τρελοί αυτοί οι Τουρκοι. Και όταν ακόμα έχουμε στα χέρια μας τον πύραυλο Tyfun, του οποίου η εμβέλεια είναι 560 χλμ. ούτε αυτό βρίσκουμε αρκετό. Την περασμένη εβδομάδα, όταν ήλθα σε επαφή με τους υπεύθυνους, μου είπαν ότι η εμβέλεια θα φτάνει στα 1000 χλμ. Όταν ακούει κάτι τέτοιο ο Ελληνας δεν θα φοβηθεί;

Τέλος, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι εκείνη που προκαλεί στο Αιγαίο: «Αυτοί κάνουν πάλι τρέλες στο Αιγαίο. Να κάτσουν καλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ