ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ιδεοληψία και ανικανότητα.

Τώρα ξεκινάμε να πληρώνουμε τον λογαριασμό της "περήφανης" διαπραγμάτευσης του κ. Βαρουφάκη και της αέναης διαπραγμάτευσης του κ. Τσακαλώτου» συμπλήρωσε.
Σε αυτό το σημείο κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση, μιλώντας για παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του κ. Τσίπρα και υποστήριξε ότι «ποτέ μια κυβέρνηση δεν έχασε με τόσο μεγάλη ταχύτητα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, μιλώντας για μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης. «Έρχονται να παίξουν με τους θεσμούς για να παραμείνουν στην εξουσία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε πως η κυβέρνηση δεν θα βρει τους 200 βουλευτές στην ψήφιση του νομοσχεδίου «όμως ακόμα και αν συμβεί αυτό η επόμενη βουλή στην οποία πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία θα τον καταργήσει».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, αυτό που απαιτούν οι πολίτες δεν είναι μια προοπτική ακυβερνησίας, είναι μια ισχυρή και υπεύθυνη κυβέρνηση. Η δόλια απλή αναλογική όπως την προτείνει ο Τσίπρας αποτελεί βόμβα στα θεμέλια αυτή της προοπτικής, πρόσθεσε.

Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση του κόμματος του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο του «καταστροφικού» εξαμήνου της διαπραγμάτευσης της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Όσον αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον χαρακτήρισε «παρωδία» και σημείωσε πως είναι στον αέρα καθώς υπάρχουν, όπως είπε, θεμελιώδη ζητήματα συνταγματικότητας που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να συνταχθεί με το καθεστώς της ασυδοσίας

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να συνταχθεί με το καθεστώς της ασυδοσίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Η πολλαπλή στήριξη που προσέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών, συνιστά ομολογία διαπλοκής» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Τη στιγμή που επιχειρείται από την κυβέρνηση να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πλαίσιο, μέσω του διαγωνισμού για τις άδειες, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να συνταχθεί με το καθεστώς της ασυδοσίας, στη δημιουργία του οποίου το κόμμα του έχει συμβάλλει καθοριστικά».

«Για μία ακόμα φορά, ο επικεφαλής της Ν.Δ. ζήτησε περικοπές δαπανών, αποφεύγοντας ωστόσο να αποσαφηνίσει σε ποιες δαπάνες αναφέρεται. Μήπως να γίνει πιο συγκεκριμένος; Μήπως εννοεί απολύσεις, μειώσεις μισθών και περικοπές στις δαπάνες για το κράτος πρόνοιας;

Μήπως ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης σε ποιο κόμμα ανήκαν ο κ. Μπαλτάκος και ο κ. Κρανιδιώτης, με τους οποίους η Χρυσή Αυγή είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας; Σε ποιου είδους δημοκρατία παραπέμπει το μπόνους των 50 εδρών του ισχύοντος εκλογικού νόμου, για τη διατήρηση του οποίου αναζητά εναγωνίως συμμαχίες ο κ. Μητσοτάκης;» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ